thumb-2

Velkommen til Fur Rundt 2016

12/07-2016

Lørdag den 9. juli er Fur igen klar til at modtage deltagerne til den traditionsrige march Fur Rundt.

Arrangementet finder i år sted for 48. gang. Begivenheden har udviklet sig til mere end bare en lokal march. Fur Rundt er en folkefest, hvor man møder gamle bekendte og træffer nye mennesker.

Fra tidlig morgen til midnat summer Fur og ikke mindst Fur Havn af liv og aktiviteter. Øen er virkelig et besøg værd den dag. Fur Rundt er blevet en folkefest – ikke kun for furboerne, men også for folk fra nær og fjern.

Også folk fra Fjends, Salling, Skive og Mors finder til Fur den dag, ligesom øens sommerhusejere inviterer gæster til øen, når der er Fur Rundt. Alle er velkomne.

Ruten er lagt, så man går langs stranden, hvor det kan lade sig gøre. Turen er på godt 20 km. De hurtigste løber rundt på ca. 2½ time. Andre tager hele familien med på en hyggetur, der varer det meste af dagen. En del er også begyndt at cykle rundt. De følger den blå kyst-rute, der er den ene af de tre cykelruter, der er afmærket på Fur.

Der er mange højdemeter i cykelruten, men de hurtigste klarer turen på omkring en time. Har man en havkajak, så tag den med til Fur den 9. juli og kom Fur Rundt fra søsiden.

Man kan lægge til ved de tre rastepladser, der findes på ruten. John Brinch Bertelsen,, der er formand for Furs Forenede Foreninger siger: ”Nu hvor Fur Havn er udviddet med et nyt havnebassin til yderligere 60 både, så har vi fået nogle meget flotte rammer til at kunne tiltrække endnu flere sejlende end tidligere. Min opfordring er derfor: Sejl til Fur den 11. juli”

Allerede fra morgenstunden er der lagt an til en rigtig god stemning på Fur Havn. Man kan købe kaffe og rundstykker fra kl. 7.30. Før marchen sættes i gang, betaler deltagerne 20 kr. i startgebyr, og får udleveret et rutekort med de tre rastepladser.

Rast 1 er ved stranden nær Fur Camping. Rast 2 er ved badestranden på Færkeroddevej og rast 3 ved stranden neden for lejrskolen i Engelst. Man skal huske at have kontanter med til rastepladserne, hvor der ikke kan betales med kort.

Nedtællingen til starten begynder lidt før klokken otte og starten går, når færgen sejler fra Fur kl. 8.00. – men de næste par timer kommer der nye flokke af startende hver kvarter, når færgen ankommer. Når de sidste begynder på Fur Rundt, så er de hurtigste allerede i mål. Fur Rundt er ikke en konkurrence, men en folkefest. Når målet er nået – og det er naturligvis også på havnen – er grillen varmet op.

Grillpølsen kan nydes sammen med en kold fadøl, vand eller vin. Der er salgsboder og måske lidt spontan musik. Der vil med garanti komme godt gang i snakken, uanset om man sidder inde i det store festtelt eller ude på kajen.

Fra kl. 17.00-19.00 kan der købes mad, der er kreeret af den kendte kok Chili John. Om aftenen er der vablebal. ”Rediscover” spiller fra kl. 19 til midnat. Man kan også danse med uden at have gået turen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev