thumb-27

Velkommen til eSport i Nr. Søby IF

26/08-19

Mandag aften afholdt Nr. Søby Idrætsforening info-møde omkring eSport, der starter op igen i Søby-Højslev Arena mandag d. 26. august fra 17.30 – 20.00 for de øvede og tirsdag d. 3. september 17.00-19.30 for begyndere.

Tommy Møller, som er træner for eSportsholdene, fortalte humoristisk om erfaringerne fra den første sæson. ”Vi havde ingen maskiner, så alle medbragte selv. Det betød, at vi måske brugte en time på at sætte dem op, og vi startede endda første gang i cafeteriaet, fordi lokalet ikke var klar endnu. Så vi er meget glade både for vores rum og for de nye maskiner.”

Erfaringerne fra første sæson betyder også en ny holdopdeling. ”Vi favnede nok for bredt i vores første sæson” fortæller Tommy ”det betød, at især jeg måtte bruge meget tid på skabe ro, så de mere erfarne spillere kunne koncentrere sig. Derfor gør vi det anderledes i år. Vi har lavet et begynderhold, hvor man ikke kun fokuserer på spillet, men også på opførslen i øvrigt. Når man spiller sammen i teams, er man nødt til at koncentrere sig, og være god til at lytte til hinanden. Det går ikke, hvis man sidder og råber hele tiden, og brænder sammen når noget går galt. Det bryder koncentrationen. Vi gjorde os nogle rigtig gode erfaringer sidste sæson, og vi kunne se at der var stor interesse for eSport, så vi glæder os meget, til at komme i gang med en ny sæson.”

Både børn og voksne mødte op for at høre mere om eSporten, og de havde masser af spørgsmål bl.a. omkring fællesskabet, hvordan vi kan sikre, at ingen kommer til at sidde alene. Hertil svarer Helle Møller fra Idrætsforeningens bestyr-else ”Det er blandt andet derfor, vi mener eSporten ligger godt i vores idrætsforening. Vi har gode erfaringer at trække på fra vores andre idrætsgrene, som vi vil bruge. Vi får trænere fra håndbold, gymnastik og badminton til at hjælpe os med at lave et program, som er med til at skabe samhørighed mellem børnene. Man kan sige, det har to fordele – dels får børnene brændt krudtet af, og samtidig øver de samarbejde og fællesskab. Så er de klar til at fortsætte foran skærmene. Det er en meget høj prioritet i vores idrætsforening, at alle skal være med. Det skaber et godt miljø for os alle sammen her i hallen, og børnene lærer også ansvar overfor hinanden.”

Tommy Møller fortæller ”Målet for os med esport er at komme ud at konkurrere med andre hold. Derfor er det også vigtigt, at vi på det øvede hold får mulighed for at arbejde med fokus og teamsamarbejde. Vi skal arbejde med teamets taktik, strategier og den tekniske formåen. Det er forståeligt, når de bliver ærgerlige over et nederlag, men det er meget vigtigt at vi reflekte-rer over, hvad vi selv kunne have gjort anderledes, og ikke kun ser, hvor vi synes der var uretfærdigt eller uheldigt. Der er altid noget man kan arbejde med.”

En anden ting første sæson kastede af sig, var et klart regelsæt for deltagelse i eSport. Her får trænerne mulighed for at give en timeout, hvis børnene ikke kan indordne sig. Her er regler for støjniveau, sprogbrug, at der ikke må spises foran udstyret, og absolut ingen hack/snyd må bruges i de spil, der spilles til eSport. Børnene skal også spille med hinanden, når de er til eSport, de må ikke spille med venner udefra. ”For det handler om at skabe et varigt sammenhold blandt børnene. Det lærer dem både respekt og ansvar for hinanden.” forklarer Tommy Møller ”Jeg vil meget gerne have, at de får nogle varige relationer, de kan tage med sig videre i livet. Det har jeg nemlig selv fået gennem eSport.”

Noget andet der er meget fokus på, er sund gaming. Tommy Møller fortæller ”Vi vil gerne lære børnene, at det ikke kun er tiden foran skærmen, som er afgørende. Det handler også om at spise sundt, træne kroppen og få nok søvn. Så fungerer hjernen bedst, og det gør det muligt at koncentrere sig.”

eSport handler altså ikke kun om at sidde foran en skærm. Der ligger vigtige værdier i eSport, som børnene også vil kunne bruge andre steder. Det handler om tage ansvar for fællesskabet, dvs. både at kunne reflektere over sin egen indsats, og tage ansvar for at gøre det bedre, at gøre sig umage, fighte, og ikke bare at give op, også fordi man har en forpligtelse overfor resten af teamet. Ikke mindst handler det om en sundere livsstil, som måske ikke er det, de fleste forbinder med eSport.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev