thumb-27

Vejarbejde lukker kryds i Højslev by indtil 1. april

06/03-18 HØJSLEV:

På torsdag sker det mange har set frem til. Salling Entreprenørfirma går i gang med den første etape af det længe ventede vejprojekt i Højslev – Nr. Søby.

Skive Kommune skal byforny i Højslev og Nr. Søby med ny vej og cykelstier gennem de to byer som før beskrevet i Ugeavisen Skiveegnen. Skive Vand skal samtidig lægge ny kloak. Bag arbejdet står Skive Kommune og Skive Vand og det forventes at komme til at vare helt indtil efteråret, før man er helt færdige.

Trafikale gener

I første omgang lukkes krydset for trafik ved Højslev Kro. Målet er dog, at krydset kan genåbnes for trafik til påske, omkring den 1. april, hvilket også fremgår af skilte sat op ved indkørslen til Højslev.

Arbejdet på Viborgvej genoptages ugen efter påske. Der skal graves helt op til kloak og forsynes med ny vej, cykelstier og derfor spærres Viborgvej fra kroen og mod Nr. Søby for al trafik.

Det forventes, at fodgængere og cyklister kan passere Viborgvej, alt imens arbejdet står på. Bilister derimod kan  forvente udfordringer og forhindringer.

Under en del af arbejdet vil bilister ikke kunne køre på Viborgvej mellem Højslev og Nr. Søby på den godt en kilometer lange strækning, der skal fornyes.

– Vi havde opstartsmøde i torsdags med entreprenørerne på Højslev Kro og her medvirkede repræsentanter fra Borgerforeningen og fra erhverslivet deltog bl.a. Marco Hellerup siger Finnur Petersen, der er bygningskonstruktør hos Skive Kommune.

Skive Vand skal grave op og etablere ny kloak i sidevejene ved Rolighedsvej, Teglværksvej og Langmosevej. Dog vil strækningen på Viborgvej blive opprioriteret, så man hurtigst muligt kan få genoprettet trafikken på Viborgvej.

– Vi har informeret borgere i Højslev og Nr. Søby. Mit indtryk er, at man glæder sig over det, der skal ske, selv om det vil give nogle udfordringer, mens arbej-det står på, siger Finnur Petersen.

Borgerforeningen har en repræsentant med til byggemøderne, der løbende bliver afholdt under arbejdet.
Og der er oprettet en gruppe på Facebook, hvor Borgerforeningen opdaterer vedr. byfornyelsesprojektet i Nr. Søby og Højslev.

Ugeavisen Skiveegnen vil løbende følge arbejdet med byfornyelsen hver uge .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev