thumb-7

Udstilling på Virksund Camping

23/08-2016

Ivan Bertelsens samling af effekter fra det gamle fiskersamfund i Virksund er efter aftale med Ivan Bertelsens familie flyttet til campingpladsen i Virksund. Der vil stadig være gratis adgang til samlingen.

Udstillingen vil officielt blive åbnet fredag den 26. august kl. 15 hvor borgmester Peder Chr. Kirkegaard forestår begivenheden.I forbindelse med den officielle åbning vil der være en lettere traktement.

Ivan Bertelsen har gennem en menneskealder samlet gamle fiskeredskaber og andre effekter, avisudklip og billeder omhandlende Virksund.

Effekterne er navngivet så det er muligt at se hvad de har været brugt til. Ligeledes er avisudklippene samlet i mapper og mange af personerne, på billederne, er navngivet.

Det var vigtig for far, der desværre er død, at samlingen skulle forblive i Virksund siger Kurt Bertelsen, søn af Ivan Bertelsen.

Lejrchefen på Virksund Camping, Hans Korsgaard, har kendt Ivan og hans familie i mange år og betragter det som en stor ære, at Ivan Bertelsen tilbød, at hans samling, der var i et tidligere fiskerhus på havnen, kunne flyttes til campingpladsen.

Campingpladsens hovedbygning er den første bebyggelse i byen og den tidligere lade omdannet til samlingsrum er perfekt til formålet.

Rummet har en størrelse så effekterne kommer til deres rette. Der er plads til fordybelse og duften af fisk ligger ligesom i baggrunden.

Omkring 1900 blev bygningene også anvendt til bådbyggeri hvilket forstærker indtrykket.

Det er meningen at effekterne skal være ejet af en fond for at sikre en samlet fremtid. Effekterne er således udlånt til campingpladsen.

Fondens eneste formål er at viderføre samlingen udtaler Kurt Bertelsen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev