thumb-20

Travlhed med varmepumper hos lokale Højslev El

23/05-17

Hos Højslev El ApS mærker de en stigende interesse for energiløsninger, som på længere sigt kan spare husejere for mange penge.De har derfor mange opgaver, som går på installering af luft til luft-varmepumper i både fritidshuse og parcelhuse.

-Det vi sætter op er luft til luft-varmepumper, som kan klare stort set hele opgaven i fritidshuset. Men vi har også en del opgaver i parcelhuse, hvor man kan bruge løsningen som supplement til den opvarmning, man i forvejen bruger. Det er en meget energibesparende løsning, som jo også kan bruges som køleanlæg om sommeren. Der er flere muligheder, men det primære formål er selvfølgelig til opvarmning af huset.

Udover at spare på energiregningen, er der også gode muligheder for tilskud. Første mulighed er BoligJobordningen, hvor man kan trække fradraget fra i skat. Derudover er der et engangs energitilskud gennem energiselskaber, blandt andet TEKNIQ, hvor parcelhuse typisk får omkring 2000 kroner alt efter opvarmningsform mens fritidshuse får 500 kroner, fortæller indehaver Erling Andersen.

Rigtig mange sommerhusejere er ikke klar over, at de året ud kan benytte BoligJobordningen, når de renoverer deres sommerhuse. Det til trods for, at energiforbruget i netop de danske sommerhuse er forholdsmæssigt højt. Derfor er der mange penge at spare ved at energirenovere, men det kan være svært at finde ud af, hvor man skal begynde, og hvor mange penge man skal investere i projektet.

De danske sommerhuse er fyldt med forældede energiløsninger, og der er store gevinster at hente ved at skifte til ny og billigere teknologi – med god hjælp fra BoligJobordningen.

Siden 2013 har fritidshuse været omfattet af BoligJobordningen. Det har været med til at sætte gang i renoveringen af sommerhusområderne. Men der er stadig lang vej igen. Faktisk så er det samlede energiforbrug i de omkring 220.000 fritidsboliger i Danmark steget med over 90 procent de seneste 30 år. Statens Byggeforskningsinstitut (SBI) har opgjort det gennemsnitlige elforbrug i sommerhusene til op mod 2.500 kWh om året – eller helt op til mellem 3.000 og 4.000 kWh om året, hvis man bruger el radiatorer til opvarmningen.

-Med tanke på, at det årlige energiforbrug i et gennemsnitligt parcelhus er på cirka 4.500 kWh, kan det godt undre, at vi bruger så meget elektricitet i vores sommerhuse. Men dels så tilbringer vi mere tid end tidligere i sommerhuset, og dels så fylder vi langt mere strømforbrugende udstyr i husene, siger Søren Rise, chefkonsulent i TEKNIQ, der repræsenterer installationsbranchen.

Luksus koster på elregningen Blandt strømslugerne er ting som spabade, moderne køkkener, HIFI-udstyr og it – sammen med de øgede udgifter til opvarmning. Derfor er der ifølge Søren Rise også god grund til at energirenovere sit sommerhus. Ikke mindst fordi man typisk kan sikre sig et langt større udbytte med en mindre investering og kortere tilbagebetalingstid, end det er tilfældet i helårsboligen.

Netop opvarmningen er et godt sted at starte. Fordi sommerhuse typisk ikke dækker lige så mange kvadratmeter som helårshuse, kan du faktisk ofte klare dig med en luft til luft-varmepumpe til hovedparten af opvarmningen i dit el opvarmede sommerhus – og på den måde spare rigtig mange penge på elregningen, siger Søren Rise.

Han understreger, at der, udover BoligJobordningen, også er andre muligheder for at få økonomisk støtte til at energirenovere sit sommerhus. -Derfor er det vigtigt, at du tager din lokale installatør med på råd, inden du begynder at energirenovere dit sommerhus. Du kan for eksempel få et tilskud på cirka 500 kroner fra TEKNIQs Energicenter, når du installerer en luft til luft-varmepumpe i et el opvarmet sommerhus. En løsning, der i forvejen er både billig og effektiv, siger han.

Hos Højslev El ApS står de således altid klar til at give råd og vejledning, og skulle der være behov for hjælp til ansøgningen om tilskud, er de også noget de gerne er behjælpelige med.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev