thumb-39

Timothy Jacob Jensen er årets kreative kraft

09/09-19

Julen er traditionernes fest, og som altid lanceres Aalborg Jule Akvavit med et nyt motiv, der forener dansk håndværk på tværs af kategorier. I samarbejde med den prisvindende danske designer Timothy Jacob Jensen har juleakvavitten fået et nyt kunstnerisk lag, der komplimenterer flaskens særlige indhold og hylder nordens mange traditioner. Timothy har med sit karakteristiske formsprog skabt et personligt flaskemotiv, der afspejler hans egen tilgang til julemåneden. Jul, jol og akvavit

Hvert år er udsmykningen af Aalborg Jule Akvavit noget særligt, og i år har Aalborg Akvavit og det danske designikon Timothy Jacob Jensen forenet Nordens mange traditioner i en flaske. Akvavit er en del af de nordiske madtraditioner og ikke mindst til jul, men i år tager juleakvavitten dig helt tilbage til vores oldnordiske rødder. Ordet jul stammer fra det oldnordiske ord `Jol´, hvor vores forfædre mødtes i december for at fejre, at dagene vendte og lysere tider var på vej. Timothy Jacob Jensen har sammen med sin mangeårige samarbejdspartner, grafiker Rikke Boe Nielsen, designet et motiv, der hylder den naturlige cyklus og hvordan universet nulstiller mørket og igen giver plads til lys og liv. Inspirationen er hentet fra Timothys første læretid som designer hos sin far, Jacob Jensen, og det personlige soltegn fremstår ved nærmere øjesyn som et moderne monogram med Timothy Jacob Jensens initialer. Nye lag på traditioner

”December er for mig forbundet med vintersolhverv. Jeg har altid været betaget af, hvordan det hele begyn-der på ny, og vi igen går lysere tider i møde. Derfor var det oplagt, at jeg valgte mit personlige soltegn, mit monogram, til udsmykning af årets Aalborg Jule Akvavit. Det er inspireret af min første opgave i lære hos min far, Jacob Jensen. Her skulle jeg lære at tegne streger og cirkler. Cirklerne symboliserer livets cyklus, imens de lodrette streger er tegn for liv, og de vandrette streger er tegn for død. Det harmonerer perfekt med min fascination for solhvervet og årets gang,” forklarer designer Timothy Jacob Jensen.

Karakterstærk juleklassiker

Aalborg Jule Akvavit er en karakterstærk juleklassiker, der er fremstillet på nøjagtig samme opskrift siden lanceringen i 1982. Flasken prydes hvert år med et nyt unikt motiv, og tager samtidig ny form hvert 4. år. Det har gjort juleakvavitten til et særligt samlerobjekt. I sin nuværende form, med kantet hals og solid, rund bund, er flasken parat til sit andet år på de danske juleborde. Alt i alt et design, der i sig selv repræsenterer akvavittens mange smagsnuancer.

”Nyt år betyder nyt flaskemotiv. I kontrast til julens mange indtryk, har vi gjort meget ud af det simple udtryk, der er kendetegnende for Timothy Jacob Jensens designs. I år har vi fokuseret på årstidens naturlige skift og det faktum, at lyset langsomt, men sikkert, vender tilbage. Der var ingen tvivl om, at Timothy Jacob Jensen skulle lave motivet til Aalborg Jule Akvavit 2019, da vi synes, at hans ikoniske designstil giver flasken et særligt udtryk samtidig med, at det komplimenterer det særlige håndværk, som en akvavit og ikke mindst juleakvavitten er,” fortæller Lajs Kaznelson, kategori-chef hos Aalborg Akvavit.

Aalborg Jule Akvavit med Timothy Jacob Jensens design forhandles hos vinhandlere og i førende dagligvarebutikker fra slutningen af oktober.

Aalborg Jule Akvavit 2019, vejl. pris: 189,95 kr. for 70 cl.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev