thumb-9

Standerhejsning i Virksund Sejlklub og havn

15/05-18 Solen skinnede fra en næsten pletfri himmel og vestenvinden var lige netop så tilpas stærk, at Dannebrog og klubstander kunne blafre frit fra flagstanderen, da flagene blev sat kl. 1500.

Der var lagt op til et festligt arrangement, hvor man kunne sidde ude på bænke i kort ærmede tweet shirts. Der blev som vanligt sunget og holdt taler under arrangementet.

I år var tre frivillige medlemmer fra Sejlklubbens sejlerskole blevet indstillet til Skive Idrætssamvirkes initiativpris. De tre har gennem adskillige år ydet en stor og anerkendelsesværdig indsats for bl.a. sejlerskolen.

Jørgen Breum var ankommet som repræsentant fra Idræftssamvirket til standerhejsningen for netop at uddele prisen til henholdsvis Jørgen Christiansen, Martin Andersen og Erling Østergaard.

Formanden for Virksund Sejlklub Jens Kofoed var blevet orienteret forud for standerhejsningen om overrækkelsen, som kom som en stor overraskelse for Jørgen Christiansen, Erling Østergaard og Martin Andersen fra Virksund Sejlklub. Jens Kofoed sagde bl.a. i hans tale, at det frivillige arbejde er en af hjørnestenene i de fleste andre foreninger. Sådan er det også her i Virksund. Antallet af frivillige timer kan ikke gøres op – og deres indsats er ubetalelig. Sejlklub og havn kan ganske enkelt ikke fungere, medmindre mange medlemmer træder til og bruger mange frivillige timer om året til foreningsarbejde og klubaktiviteter. Den frivillige indsats er nok i virkeligheden limen, som får sejlklubbens og Havnens medlemmer til at holde sammen i et socialt fællesskab og får aktivitet-erne til at ske.

– Det er også ret unikt for en mindre sejlklub som Virksund i vandkantsDanmark, at så stor en procentdel af klubbens medlemmer har lyst til at bruge så mange frivillige timer hver uge på at træne og undervise andre i ungdomssejlads, sejlerskole, pigesejlads og i praktisk duelighed m.v., fortalte Jens Kofoed videre. – Det vil vi gerne hylde og anerkende sejlerskolens ild- sjæle for. De har lagt og lægger fortsat mange timer om ugen i sejlklubben. De har ydet en helt særlig og ekstraordinær indsats for at holde sejlerskolen flydende – gennem mange år.

Sejlerskolen har eksisteret i adskillige år og er en af sejlklubbens kerneaktiviteter eller om man vil ”kronjuveler”. I mere end 10 år har Jørgen Christiansen, Erling Østergaard og Martin Andersen ydet en meget stor, uselvisk, engageret og aktiv indsats til fordel for sejlklubbens sejlerskole.

Sejlerskolen har mellem 10 og 20 kursister om året. De trænes i sejlads i farvandet ud for Virksund. Instruktørerne lægger egne private sejlbåde til rådighed for sejlerskolens aktiviteter. De afsætter ofte flere dage af – om ugen – på instruktøropgaverne i hele sejlersæsonen.

Herudover er der indimellem vinteraktiviteter for sejlerskolens kursister, slutter Jens Kofoed, og minder om at man rigtig gerne vil have nye medlemmer i sejlklubben.

Læs meget mere om Virksund Sejlklub på deres nye hjemmeside: www.virksundlyst.dk

Jørgen Christiansen demonstrede herefter mand-over-bord procedure ved selv at hoppe i vandet i våddragt for at demonstrere, hvordan man haler en over-bord-falden ombord i en sejlbåd. Kl. 18.30 var der dækket op til en festlig middag for klubbens medlemmer i cafeteriaet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev