thumb-44

Skive nu i top ti på erhvervsklima

16/09-19

Skive Kommunes målrettede arbejde for at skabe de bedst mulige vilkår for erhvervslivet har båret frugt. Det lokale erhvervsklima er så positivt, at kommunen nu for første gang samlet set opnår en syvende plads på landsplan i Dansk Industris (DI) årlige måling. Det er en klar fremgang fra sidste års 19. plads.

Virksomhederne i Skive er glade for den service, de møder i sam-arbejdet med kommunen. Ikke alene indtager Skive Kommune samlet set syvendepladsen i DI’s måling ’Lokalt Erhvervsklima’. Når man dykker ned i målingen, viser det sig, at Skive Kommune ovenikøbet ligger på femtepladsen som landets mest erhvervsvenlige kommune.

– Vi er meget glade for at se, vores indsats virkelig har gjort en forskel for vores lokale erhvervsliv. Det er vigtigt for os at kunne tilbyde de bedste rammer for virksomhederne, for det er dem, der er med til at skabe arbejdspladser og ind-tjening i kommunen, siger en tilfreds Peder Christian Kirkegaard, borgmester i Skive Kommune.

Danmarksmestre i samarbejde med virksomhederne

Erhvervslivet har i undersøg-elsen skulle svare på en lang række spørgsmål – herunder samarbejdet med kommunens jobcenter. Her kommer Skive ind på en samlet førsteplads på landsplan; Ingen andre steder i landet har en kommunes jobcenter fået en højere vurdering – og det er en forbedring fra sidste års 9. plads i kategorien.

– Det er en placering, som vi er meget stolte af. Det viser med al tydelighed, at vores intention om at gøre vores bedste for at imødekomme erhvervslivets behov er noget, der kan mærkes i hverdagen hos den enkelte virksomhed, siger Peder Christian Kirkegaard.

Det ligger også helt i tråd med det område, hvor Skive Kommune har taget et højdespring op ad listen i forhold til sidste år, nemlig i spørgsmålet om vurderingen af den kommunale indsats for at fastholde og tiltrække nye virksomheder. Her er Skive sprunget hele 40 pladser op fra en 57. plads sidste år til en 17. plads i år.

– 40 pladser på et år, det er altså en meget flot fremgang, siger borgmesteren og peger på, at den grønne erhvervspark GreenLab Skive har stor betydning i den sammenhæng.

– I løbet af det seneste år er vi lykkedes med at tiltrække nye virksomheder, heriblandt internationale virksomheder, til GreenLab Skive. Der har været afholdt rejsegilder hos flere af dem, og hele idéen bag parken er godt i gang med at blive til virkelighed. Det er ikke længere visionspapirer for en bar mark, men konkrete virksomheder og byggerier, der nu er i gang – og det har da også trukket overskrifter i de landsdækkende medier.

Samlet set i top på en række områder

I spørgsmålet om ’Kommunens formidling af væsentlig information til din virksomhed’ ligger Skive også på en samlet 2. plads.

– Vi arbejder målrettet på også at kommunikere de gode hi-storier om samarbejdet mellem kommune og erhvervsliv ud. Og ser ud til at være faldet i god jord hos virksomhederne, hvilket kun er glædeligt, siger borgmesteren.

Derudover ligger Skive Kommune i den absolutte top i spørgsmålene om for eksempel byggesagsbehandling (en samlet 2. plads), sagsbehandling vedrørende miljøforhold (en samlet 3. plads) og sagsbehandling i sygedagpengesager (en samlet 2. plads). Desuden får kommunen en flot placering i vurderingen af indsatsen ’for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificerede medar-bejdere’ (en samlet 3. plads).

Bedre infrastruktur ønskes

Det er dog ikke hele vejen rundt, at Skive Kommunes placering er i top. Når det kommer til kategorien ’Infrastruktur og transport,’ ligger Skive på en samlet 61. plads. Det er trods alt en fremgang fra sidste års 70. plads, men ikke godt nok.

– Der er helt sikkert et stort behov for en bedre infrastruktur i vores kommune. Ikke mindst for virksomhederne, der er afhængige af at kunne få transporteret varer frem og tilbage, men så sandelig også deres medarbejdere, der skal kunne komme både sikkert og hurtigt til og fra arbejde.  Men det er ikke kun os, der er herre over, hvad der sker på dét område, siger borgmesteren.

– Derfor er vi med i ’Komitéen for udbygning af rute 26 /34’ sammen med Thisted, Morsø og Herning kommuner sammen med repræsentanter fra vores erhvervsliv og formændene for regionsrådene i henholdsvis Region Midtjylland og Region Nordjylland. Sammen står vi stærkere over for politikerne på Christiansborg. Og nu er arbejdet med omfartsvejen ved Haderup i gang. Men vi kæmper for en udbygning af hele ruten fra Hanstholm til Herning – for det har især vores erhvervsliv brug for, siger Peder Christian Kirkegaard.

Det er 10. gang, Dansk Industri udarbejder undersøgelsen af det lokale erhvervsklima, og det er første gang, Skive Kommune ligger i top ti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev