thumb-3

Skive Gymnasium & HF: Kender du det nye HF?

15/01-19

Det er de færreste der ved, at HF-uddannelsen som vi kender den, har fået en overhaling. Med gymnasiereformen i 2017 har HF fået sin egen klare profil, der er i tråd med resten af uddannelsessystemet.

Det nye HF har været en realitet på Skive Gymnasium & HF i snart to år, og indtil nu er erfaringerne gode. Med gymnasiereformen fra 2017 er HF blevet skræddersyet til de elever, der gerne vil have en ungdomsuddannelse – men som leder efter en uddannelse med en mere ‘hands-on’ tilgang.

HF, der står for Højere Forberedelseseksamen, er en adgangsgivende eksamen, der som noget nyt er målrettet de mellemlange videregående uddannelser som for eksempel lærer, pædagog, sygeplejerske eller politibetjent.

Men også andre professionsbacheloruddannelser som for eksempel produktionsteknolog eller teknisk tegner er uddannelser, som HF giver adgang til.

Masser af praktik
HF er en to-årig ungdomsuddannelse, hvor man i løbet af det første halve år vælger sig ind på en fagpakke. En fagpakke er en kombination af fag og praktikforløb, som tematisk hænger sammen.

På HF i Skive kan man vælge mellem følgende fagpakker:
• Sundhed og pædagogik
• FBI (Forsvar, beredskab og Indsatsstyrker)
• Tech
• E-sport
• Events og medier

Om de nye fagpakker, siger vicerektor Lene Gade: ”Vi er glade for HF-reformen. Samspillet mellem fag og praktikker gør HF til noget helt særligt, og uddannelsen rammer en elevgruppe, der gerne vil have en ungdomsuddannelse og som bliver motiverede af at arbejde med nogle problemstillinger i praksis.” Anna Johanne Nørgaard Nielsen og Matæus Jespersen fra 2. HF er enige.

”De fleste fra min klasse vidste ikke, hvad de ville, da vi startede. Jeg vidste bare, at jeg ville arbejde med mennesker”, siger Anna Johanne, der går på fagpakken Sundhed og pædagogik. ”Efter at have været i praktik har jeg fundet ud af, at jeg gerne vil være lærer.” Matæus, der går fagpakken FBI tilføjer: ”Jeg har hele tiden villet ind til politiet. Jeg tænkte, at HF var det rigtige for mig, fordi jeg kunne prøve det af og få bekræftet, om det nu også er det rigtige.”

Nye optagelsesregler
Engang skulle man have 10. klasse med i rygsækken for at tage en HF. Nu kan man søge optagelse direkte efter 9. klasse. Med den nye gymnasiereform er der desuden kommet en række regler for optagelse. Hovedreglen for HF er, at man skal have et gennemsnit på 4,0 ved sine afsluttende standpunktskarakterer. Har man ikke det, kan man komme til en optagelsesprøve.

Hvis man er usikker på de nye regler, kan man få meget mere at vide til orienteringsmødet om HF, STX og EUX på Skive Gymnasium & HF lørdag d. 19. januar. Vi begynder med et fælles oplæg kl. 10 og herefter er der mulighed for at få mange flere informationer om uddannelserne.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev