thumb-33

Skive bliver centrum for Danmarks næste energieventyr

07/01-20

– Sådan sammenfatter Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard sin reaktion på, at GreenLab Skive netop har modtaget 80 mio. kroner fra Energistyrelsens energilagringspulje.

Pengene skal bruges til at skabe verdens første fuldskala P2X facilitet. P2X står for ’Power to X’ og handler om, hvordan man lagrer overskudsstrøm fra grønne energikilder, så man kan bruge den på et senere tidspunkt. – Det er klart et af de største og bedste nyheder, der har ramt Skive Kommune i lang tid. At et anlæg, der skal arbejde med en teknologi, som hele verden venter på, bliver placeret her i Skive Kommune, det er meget stort, siger borgmester Peder Chr. Kirkegaard.

Grønt DNA
I 40 år har Skive Kommune været i front med grønne energiløsninger. Den store knowhow, som er blevet oparbejdet, har senest blandt andet resulteret i etableringen af GreenLab Skive, hvor virksomheder, der vil være med på den grønne omstilling, skyder op. Og nu sker det, som kun få turde håbe på, da visionen om at skabe et P2X anlæg i Skive Kommune blev født i kommunens grønne udviklingsteam ’Energibyen Skive’ tilbage i perioden 2012-2014.
– Grøn energi er en del af vores DNA på Skiveegnen. Vi brander os som RENT LIV kommune, fordi vi gennemfører konkrete, grønne handlinger. Politisk set har vi i skiftende byråd gennem årtier været enige om, at det er den retning, vi vil satse på for at skabe udvikling på vores egn. Også opbakningen fra lokalsamfundet er enorm. Vi har meget stærke samarbejder både med vores erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, og det er en vigtig nøgle til succes, siger Peder Christian Kirkegaard.

En særlig god dag
– Det er jo fantastisk, når sådan noget lykkes. Greenlab Skive har afgørende betydning for den positive udvikling, der sker i Skive Kommune. Det er svært at spå om, hvilke andre virksomheder Green Lab kan være med til at trække til Skiveegnen, men mulighederne er store og dermed kan satsningen på Green Lab blive et erhvervseventyr for vores område. Selv om han som borgmester helt naturligt glæder sig over det lokale potentiale i nye virksomheder og flere ar- bejdspladser, så har han også et nationalt og globalt udsyn: – Vi er så stolte af, at Skiveegnen nu bliver centrum for Danmarks næste energieventyr, og at vi kommer til at bidrage med konkrete løsninger på globale klimaudfordringer. Der har været mange gode dage på det seneste, men i dag er en hel særlig god dag, og det er en vidunderlig nyhed at modtage her op til jul, siger Peder Christian Kirkegaard.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev