thumb-14

Rikke-mor fra Højslev holder alle (hånd) bolde i luften

10/09-20

Højslevgenser Rikke Sørensen har scoret sit drømmejob ved håndboldklubben Viborg HK. Hun elsker sin håndboldfamilie og det store ansvar som eventkoordinator.

Når VIBOCOLD Arena i Viborg syder og koger af mennesker på en kampdag, er det håndboldspillernes arbejde at få bolden i mål.
Men i baggrunden står medarbejdere som 28-årige Rikke Sørensen fra Højslev ved Skive, der får kampdagen til at spille max som en usynlig del af holdet.
”Jeg kan godt lide at få det hele til at spille og gå op i en højere enhed på kampdagen. Jeg arbejder med hjertet og kan lide af være en del af holdet. Sådan er det at være i en sportsklub. Det bliver ens anden familie,” smiler Rikke Sørensen.

Fra Aarhus til Skive
Hun har haft jobbet som eventkoordinator siden 2018, hvor hun blev færdiguddannet serviceøkonom fra Er-hvervsakademi Dania i Skive. Men det krævede to år på fysioterapeutuddannelsen i Aarhus at finde ud af, at det ikke skulle være hendes vej.
”Jeg elsker sport, men det var ikke behandlingen, jeg ville arbejde med. Det var alt det rundt om. Og det kunne jeg læse i Skive, hvor jeg kommer fra, og hvor huslejen er billigere end i Aarhus,” smiler Rikke Sørensen, der forklarer, at der er forskel på at læse i Aarhus og Skive.
”Da jeg studerede i Aarhus, var det meget fest og farver for mig. Skive var anderledes og mindre. Jeg var også et andet sted i mit liv, hvor jeg vidste, hvor jeg ville hen, og studiet var vejen til det drømmejob, jeg har i dag,” siger hun.
Rikke Sørensen lægger ikke skjul på, at hun er endt på sin rette hylde via praktikophold på studierne.
”Jeg er kæmpestor fan af praktikker. Det var først i min praktik på fysioterapeutstudiet, at jeg fandt ud af, at det ikke var mig. Og det var praktikken på serviceøkonomuddannelsen, der sikrede mig jobbet, som jeg har i dag,” siger Rikke Sørensen.

Mange ansvarsområder
I dag bruger hun sin viden fra studiet, når hun jonglerer med billetsystemet, sæsonkort, marketing, kontakten til Dansk Håndboldforbund, webshoppen, merchandise, kampafvikling og så en genbrugsbutik sammen med de 70 frivillige, hun er ansvarlig for. En af de frivillige, hun arbejder sammen med, kalder hende kærligt for Rikke-mor.
”Det er en håndboldfamilie, og jeg sidder i en stilling, der binder rigtig meget sammen. Samtidig er der en uformel tone og omgang med hinanden, så det er nok ikke helt
galt, at det er mig, der er Rikke-mor,” griner hun og tilføjer, at hun er langt den yngste i selskab med de frivillige.
”Jeg mødes altid med de frivillige før kampstart to gange om måneden, og jeg lærer dem bedre at kende, når vi ses til fx juleafslutning og sæsonafslutningsfest. Det er jo meget mere end blot et arbejde at være i en sportsklub,” forklarer Rikke Sørensen.

Corona giver mærkelig følelse
På grund af coronarestriktioner må der kun være 500 personer i hallen lige nu. Når først sæsonkortholdere, sponsorer, medarbejdere, spillere, trænere og dommere er talt fra, er der ikke mange pladser tilbage.

”Min fornemmeste opgave er at få fuldt hus, når de spiller, og nu må vi ikke engang lukke alle ind. Det er en mærkelig følelse,” siger Rikke Sørensen, der også har været hjemsendt på lønkompensation i fem måneder.
”Vores kontor er en åben banegård for fans, sponsorer og spillere. Der er meget liv heroppe, og jeg har kontakt til mange mennesker hver dag, så det har været underligt at være hjemsendt og væk fra min anden familie,” forklarer hun.
Heldigvis er hun tilbage nu, hjemme hos sin håndboldfamilie.

Rikkes tips til at få et job som hendes:
· Prøv det af i et praktikforløb
· Gør dig uundværlig i praktikforløb
· Læs til serviceøkonom eller markedsføringsøkonom
· Klø på, når du har chancen
· Søg ved mange forskellige virksomheder
· Vis ansvar og selvstændig-hed

FAKTA OM DANIA
Erhvervsakademi Dania ud-
byder videregående- og efteruddannelser i Grenaa, Hedensted, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive og Viborg

I alt udbyder Dania 25 videregående uddannelser inden for Business, Sundhed, Oplevelse, Marketing, Teknologi og Administration

Samlet er der 2500 fuldtidsstuderende på Dania, hvoraf 300 er internationale studerende

Derudover er 2700 deltidsstuderende på efter- og videreuddannelse via Dania Erhverv.

Erhvervsakademi Dania blev officielt indviet 1. januar 2009 og har  pt.  190 fuldtidsansatte medarbejdere.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev