thumb-1

Prins Joachim til åbningen af Hærvejsmarchen

11/06-18

Som protektor for Hærvejsmarchen åbner H.K.H. Prins Joachim den 50. udgave af marchen ved en stor åbningshøjtidelighed i Viborg den 22. juni.Alle sejl er sat til, når Hærvejsmarchen i år kan markere sit 50 års jubilæum. Op mod 10.000 deltagere fra mere end 25 lande forventes at komme til Viborg for at deltage i den traditionsrige vandring i de naturskønne omgivelser i byens omegn. Som protektor for Hærvejsmarchen er det Prins Joachim, der står for den officielle åbning. Prinsen har et ganske særligt forhold til Hærvejsmarchen, idet han selv som soldat ved Prinsens Livregiment i Viborg i 1989 gennemførte den længste distance på to gange 45 kilometer.

Åbningen af årets Hærvejsmarch finder sted fredag den 22. juni. Det store åbningsoptog går gennem Viborg fra Paradepladsen ved den tidligere kaserne til Domkirkepladsen midt i byen med start klokken 17.30.

På Domkirkepladsen underholder multikunstneren Sigurd Barrett på skift med Prinsens Musikkorps – og klokken 18.20 holder Prins Joachim den officielle åbningstale. Der vil være flere talere på Domkirkepladsen bla. præsident for Hærvejsmarchen, Viborgs borgmester Ulrik Wilbek samt Hærvejsmarchens formand Frank Mikkelsen.
Hærvejsmarchen finder sted, mens Viborgs byfest, Snapsting, løber af staben.

Selve Hærvejsmarchen foregår lørdag d. 23. og søndag den 24. juni. Marchen byder på både en børnerute, en karnevalsrute, en pilgrimsrute – og traditionelle ruter på 20, 30, 40 og 45 kilometer i noget af Danmarks smukkeste natur.

Man kan også frem til den 18. juni tilmelde online – og ellers købe startkort i Kasernehallen, Tingvej 17, Viborg, fredag d. 22. kl. 14-21 samt lørdag og søndag kl. 05-09.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev