thumb-29

Politihjemmeværnets nytårsparole 2017

10/01-17

Lørdag d. 7. januar kl 12 startede den mangeårige tradition hos politihjemmeværnskompagni Skive-Krabbesholm – den årlige nytårsparole.

Dagen startede på pladsen foran Aktivitetscenter Ny Skivehus på Odgaardsvej i Skive. Her var kompagniet samlet til inspektion og parade med både flaghejsning og salutering fra Nørrejyske Artilleriregiments saluteringslaug.

Efter paraden blev fanen ført ind, hvorefter kompagniet og dets gæster trak indendørs til fejring af kompagniet og dets mange samarbejdspartnere. Blandt de mange gæster var bl.a. dagens fornemmeste gæst: chefen for hjemmeværnet, Generalmajor Finn Winkler.

Her blev budt velkommen af kompagnichef Else Marie Søgaard Jensen, som samtidig takkede både kompagniet og dets gæster for det forgangne år og for det frugtbare samarbejde kompagniet har med andre instanser. Også hjemmeværnets store landsøvelse i 2016 blev nævnt i flere af talerne. Her var kompagniet repræsenteret både ved selve øvelsen i Fredericia og ved indsættelse ved festival i Skive – begge som led i den store øvelse. Der var i alt ca. 5000 hjemmeværnssoldater fra hele landet, der deltog i øvelsen og den efterfølgende parade, der blev inspiceret af H.M. dronning Margrethe.

Dette blev bl.a. omtale i talen ved Oberstløjtnant Per M. Nikolajsen, som bl.a. også læste op af dronningens nytårstale og som takkede kompagniet for dets engagement og frivillighed – den store indsats og støtte der til stadighed bliver lagt i arbejdet for og i politikompagniet.

Næste taler på programmet var chefen for hjemmeværnet, Generalmajor Finn Winkler. Han talte om vigtigheden af hjemmeværnet i dagens Danmark. Han fortalte, hvor meget han værdsatte at komme rundt i de forskellige kompagnier i Danmark og få indblik i dagligdagen for de enkelte hjemmeværnssoldater. Han talte om, hvor vigtigt det var, at alle fik kendskab til hjemmeværnets virke på nationalt, regionalt og lokalt plan – og at det blev stadig vigtigere at have det militære håndværk i højsæde (gennem eksempelvis øvelser), således at hjemmeværnssoldater var klar til at løse opgaver for samfundet.

Efter denne tale var det tid til tegnsoverrækkelse (se billede), som i dagens anledning blev udført af Generalmajoren. Der blev givet følgende anciennitetstegn:

  • Bennie Stig Carlsen, Skive, 20-års tegn
  • Niels Lyngholm, Skive, 25-års tegn
  • Niels Jørgen Andersen, Skive, 40-års tegn
  • Poul Johannes Burgaard, Rødding, 40-års tegn
  • Mogens Børsting, Oddense, 50-års tegn
  • Ole Foged, Rødkærsbro, 20-års tegn
  • Poul Østergaard Thomasen, Vridsted, 50-års tegn

Efter overrækkelsen fortsatte dagen med taler og festivitas, hvor der bl.a. var taler fra gæster som Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard og både Marinehjemmeværnsflotillen og politiet, som alle havde fokus på det stadigt voksende og frugtbare samarbejde.

Efter de officielle taler var det tid til fejre kompagniets udmærkelser i form af diplomer, mærker og pokaler inden for bl.a. skydning, kampsvømning og anden idræt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev