thumb-59

Penge til projekter på vej til 7840 Højslev

19/09-17

Tekst til billede: Der er tale om en skitse / et 1. udkast, og at projektet viderebearbejdes. Skitse er udarbejdet af arkitektfirmaet Møller og Grønborg, Århus.

____________________

Forslag fra de politiske partier i byrådet vedrørende Højslev lokalområde har nu set dagens lys.

Bedre tider på vej i vores lokalområde? Det kunne det godt se ud til, når man nærlæser det budgetforslag  for 2018 der skal til 2. behandling i Skive Kommune.

Vores lokale område – med postnr. 7840 har i en del år været Skive Kommunes største oplandsby med 2820
indbyggere, og vores område vækster stadig. Vi er en af de få områder i Skive Kommune, som mange familier vælger at flytte til.

Vi har 3 skoler og flere lokale idrætsforeninger med et stort sammenhold blandt unge og frivillige, som alle gør det fantastisk godt. Erhvervslivet har godt fat – både store som små virksomheder, og netop nu ser vi nye virksomheder på vej til byen, hvilket er glædeligt. Det virker derfor også logisk nok, at hjælpe byen og området endnu mere på vej. Fornyelser i form af en flot og samlet bymidte ved kroen og slagteren, begge er attraktioner i byen, og som tiltrækker kunder fra nær og fjern samt en fornyelse af vejen med cykelsti fra Dommerby  og til byskiltet i Nr. Søby.

Ser man på Højslev Ældrecenter, er der også her nye vinde på vej i form af en stor økonomisk håndsrækning til en centerbygning, og Nr. Søby Skole får 4 nye klasseværelser, og det har været tiltrængt længe, med det mindste antal kvadratmeter pr. elev.

Den positive udvikling er også i gang i de andre oplandsbyer i 7840. I Hald er der for eksempel gang i byfornyelse med bl.a. et nyt torv ved SPAR købmanden samt et nyt forsamlingshus, som nu er under opførelse. Der snakkes endda nu om en skovrejsning i Hald i et område tæt ved byen, hvis det lykkedes at sælge Estvad Plantage.

Skives Borgmester Peder Chr. Kirkegaard glæder sig over de mange fornyelser, der er på vej til vores område:

-Jeg er glad ved, at det lykkedes at finde penge til rigtig mange projekter. Både i Skive, som er vores ”hovedstad” men også til oplandsbyer. Der er rigtig mange gode projekter i gang rundt omkring. Vi har en lav arbejdsløshed, så det går den rigtige vej på mange fronter i Skive Kommune. Der vil også i de kommende år blive investeret massivt i GreenLab i Salling, fordi man satser hårdt på, at det bliver en grøn succes, som vil skabe mange arbejdspladser fremover, udtaler borgmesteren.

GreenLab er et testcenter, hvor virksomheder inden for fremstilling af bl.a. bio-gas, solenergi og vind gennem samarbejde kan demonstrere og udvikle fremtidens energiteknologier.

Viceborgmester Preben Andersen, Nr. Søby lægger heller ikke skjul på sin begejstring for de mange byfornyelser.

-Det er med stor tilfredshed, vi får disse byfornyelser til vores område, og det var også på tide, da vi er den by der vækster mest. I vores område er vi i forvejen utrolig dygtige til at stille med frivillige hjælpere i de lokale idrætsforeninger, borgerforening samt andre foreninger. Det bliver en kæmpe forskønnelse af byen med den nye vej. Jeg tror det bliver flot med de grønne træer og chikanerne, der nu bliver taget væk. Det er vigtigt at vi støtter op, og det ses nu, det har været med til at give pote med lokalforankrede politikere i byrådet, udtaler Preben Andersen.

 

Lokale projekter på vej i 

7840 Højslev

Byfornyelse Hald: 600.000 kr.

Cykelstier & vejfornyelse gennem Højslev og Nr. Søby: 2016/17: 6.000.000 kr. – 2018: 7.000.000 kr. – 2019: 1.000.000 kr.

Skovrejsning i Hald: 2018: 2.000.000 kr. – 2020: 2.000.000 kr.

(Forudsætter salget af Estvad Plantage pris 4.000.000)

Hald Borgerhus: 500.000 kr.

Højslev Ældrecenter – centerbygning: 2018: 4.000.000 kr. – 2019: 3.000.000 kr. + 500.000 kr. – så ialt: 7.500.000 kr.

Nr. Søby Skole – ny fløj med klasseværelser: 7.500.000 kr.

Søby-Højslev Arena: Omklædningsrum: 122.000 kr.

Budgettet er sendt til 2. behandling af Skive Byråd – SF har valgt at stå udenfor forhandlingerne.

Det forventes at blive godkendt officielt den 10. oktober.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev