thumb-19

På hestetur i Nordfjends

02/11-20

Når man kører i det Nordfjendske landskab, bugter og bakker det sig. Mange steder kommer man forbi marker med græssende heste. Heste, dem er der faktisk ret mange af herude. Naturen og de små ejendomme rundt omkring indbyder til hestehold. Hvis man har gået med en drøm om egen hest og en ridetur i smukke omgivelser, så er man kommet til det rette sted.

En tur ad Hald Holte mod Lovns Bredning på ryggen af en hest, får vejret til at virke godt uanset, om det er regn, blæst eller sol. Rolige skridt i vandkanten og en tur til Hejlskov langs stranden blæser alle de negative tanker væk, og man fyldes med ny og frisk energi. På vej tilbage kan man runde Svanegaardens shelterplads, tænde op i bålet og en termokande med kaffe på bordet, mens hesten får en pause i en af låne foldene. Pladsen er åben for alle, men man skal lige huske at lave en aftale om besøg. Der er to flotte shelters til overnatning, muldtoilet og striglebom.

Der er rigtig mange heste i området. På Lundøvej er der Stutteri Bådsgård som huser en helt masse skønne shetlands ponyer. Et andet sted på vejen er der en kæmpeflok islandske heste. Det er Stutteri Lian Skovgaard, som er
flyttet hertil fra Norge, og avler virkelig gode heste. Tættere på Hald er der Laanumgaard Islandskeheste, hvor der sker en helt masse aktiviteter i forbindelse med ridning og udvikling. Bl.a. holder Talent Team Midt deres samlinger på stedet. Talent Team Midt er en flok meget ambitiøse unge ryttere,som deltager i stævner med deres islandske heste. De træner ofte også i terrænet.

Det med hestene handler ikke kun om at ride, men også om det fællesskab, der er omkring hestene. At man er sammen med andre, når man dyrker den sport, man allerbedst kan lide,- om det så er i ridehallen eller en skøn tur til vandet.
Den islandske hest, som der er mange af på egnen, er en nøjsom og rolig hest, men man skal ikke tage fejl af deres styrke og lyst til at arbejde. De små heste besidder også hele fem gangarter, – skridt, trav, galop samt tølt og pas. Hele træningen af den islandske hest drejer som om at forbedre alle gangarterne, og selv om man måske ikke tror det, så rides der masser af dressur på dem. Lige i øjeblikket arbejdes der på at få nogle advarselstavler op på Bådsgårdvej, så man kan se at der færdes ryttere langs vejen.

Fakta:
Nordfjends består af landsbyerne Virksund, Bøstrup, Hejl-skov, Lund, Strandet, Ørum, Hald, Ørslevkloster, Højslev Kirkeby og Lundø. Det kuperede terræn i og omkring halvøen Nordfjends inviterer til naturoplevelser året rundt og til at finde livsværdier i den smukke, stille natur.
Her er der aktiviteter og oplevelser som perler på en snor:
Der er oplevelser og aktiv fritid for iagttagende – gående – vandrende – løbende – cyklende – ridende – badende – surf-ende – sejlende – flyvende – motoriserede.
Natur, sport, historie, gård- og specialbutikker – Limfjordslandet i al dets mangfoldighed. På egnen findes
mange spændende og flot renoverede ejendomme, til en overkommelig pris, ligesom der er der byggegrunde og der arbejdes på at etablere lejeboliger i Hald.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev