thumb-31

På fossiljagt i ferien: Fur Fossiler 55.000.000 år

20/07-17

Moleret har et rigt indhold af spændende fossiler (forsteninger) og med et minimum af viden og lidt tålmodighed er det muligt at gøre spændende fund. Disse kan fortælle meget om, hvordan verden så ud for 55-54 millioner år siden.

I følgeskab med museets geologer/naturvejledere kan du komme med ud at lede efter fossiler i moleret.

Find dit eget fund af enestående kvalitet. På turen fortælles om et af verdens sjældneste jordlag, moleret. Fossiljagten henvender sig til såvel store som små.

Husk praktisk fodtøj, poser til fund og evt. en gammel smørrebrødskniv.

Børn under 8 år deltager gratis i Fossiljagterne mens det koster 40,- kr. for voksne/unge. Billet kan købes i museumsbutikken.

Mødested for Fossiljagterne er P-pladsen ved Stendal Høje (følg skiltene til Bette Jenses Hyw fra færgen).

Museet er åbent alle ugens dage kl. 10-17, og i uge 28, 29 og 30 kan man kl. 10.00-11.30 følge geologen rundt i udstillingerne og høre om moler, fossiler, vulkaner og få bedømt egne fund, og man kan opleve vulkanudbrud i museets stenpark kl. 12.00.

Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11-16 i uge 28-31 kan man opleve arbejdende værksteder med mange forskellige håndværk og gøremål i museets have. Aktiviteterne varierer fra uge til uge; bl.a. kommer biavleren forbi og fortæller om sit arbejde med bierne, Nørklerne fra Fur strikker og fortæller om den hjælp de giver til Røde Kors, smedene tænder op i essen og former det glødende jern og børnene kan lave smykker, filtblomster, male på molersten og meget mere; alle aktiviteter stimulerer alle sanser og er for hele familien. Du kan opleve, hvordan moderne mennesker blander gammel teknik og nutidig teknologi. Gamle gøremål bliver til brugskunst, kunsthåndværk eller en fritidsbeskæftigelse. Aktiviteterne kan ses, høres og lugtes! Der er normalt 3-5 aktiviteter pr. dag.

Se mere på

www.furmuseum.dk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev