thumb-2

Oplevelsesrig uge for børnefamilier, elever og forældre i Nordfjends

07/05-18 ”Vild mad” arrangement i klosterskoven
– Det er spændende, men klamt med f.eks. fjer og kød på knoglerne. Jeg holder mig lidt væk, men det er sjovt på afstand”, lyder det fra en nysgerrig elev.

Når ungerne ikke gider andet end at sidde og stene computer, mobil og Netflix, er man som forælder slem til at kaste sig ud i lange historier om de gode, gamle dage, hvor man blot skulle have en vandpyt at pjaske i for at more sig i timevis.

Det handler om nærvær, sammenhold og nye udfordringer, når man som familie skal lave mad over bål og nyde naturen sammen. – Vi kender det godt -vi som forældre vil så gerne, men i en presset hverdag, kan det være svært at finde overskudet til de gyldne stunder som oplevelser i naturen – helt nede på jorden.
Onsdag eftermiddag tog Natur & Ungdom Nordfjends initiativet til endnu et spændende og lærerigt eftermiddagsarrangement i Ørslevkloster.

“VILD MAD” arrangementet gik over alt forventning. Hele 28 tilmeldte elever fra Ørslevkloster Børneunivers blev hentet glade og forventningsfulde efter skole.

Naturvejleder og ansat ved Natur og Ungdom Klostermølle Silkeborg, Thomas Holgaard var endnu engang tovholder, på en oplevelsesrig eftermiddag i den gamle klosterskov, Kvindsnapskoven. Efter en indledende introduktion og naturformidling om fasaner og naturen i Nordfjends, blev eleverne inddelt i mindre grupper, hvorefter grøntsager og vildt blev gjort klar til den helt store Fasanvildtgryde. Der blev også tid til at snitte, tumle i skoven og bare hygge ved bålet – og spisning ved vikingeshelteret Snekken.

Kystfiskekursus på Lundø
Torsdag eftermiddag blev der afholdt kystfiskekursus på Lundø, hvor Natur & Ungdom Nordfjends ligeledes var arrangør – den-ne gang kunne foreningen tilbyde et spændende fiskekursus, som iøvrigt nød rigtig flot opbakning fra flere dele af nord- og midtjylland.

Kursus instruktøren var den erfarne Mads Birkholt, naturvejleder og instruktør i Danmarks Sportsfiskerforbund, og ikke mindst regelmæssig deltager i DM i fluefiskefri mv.

Begivenheden startede kl. 17.00, hvor et helt hold af forventningsfulde og glade lystfiskere samledes ved Jelse Odde. Efter et grundigt oplæg fra Mads Birkholt om fisketeknik, vejr og vind, samt fiskehotspots, begav man sig afsted ud til kysten. Vinden var i vest og bidende kold, men heldigvis har man på Lundø tap altid mulighed for at finde læ på enten øst- eller vestsiden af øen. På trods af ihærdighed, blev der ikke fanget havørreder der overholdt mindstemålet, og måtte derfor genudsættes- men hyggeligt var det. Aftenskumringen blev nydt i strandkanten, hvor man satte sig til rette i marehalmen med en god kop kaffe, og nød hinandens selskab indtil solnedgangen satte punktum for en fantastisk naturoplevelse på Lundø tap.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev