thumb-8

Oplevelsesrig plantehandel på Hobrovej i Højslev

28/05-20

Omkring 2000 m2 plantehandel og en tilstødende have på 10.000 m2 er resultatet af Kristian Juul Lynderups stålsatte arbejde gennem fem år.

Vidste du at inde bag træerne ved Hobrovej 20 i Halskov ligger en helt særlig og smuk have?

Tidligere var det en flad mark som hører til slægtsgården Porshauge, og nu er Kristian Juul Lynderup, skolelærer, hans kone og børn flyttet ind på gården.

Det er konens slægtsgård og i starten puslede Kristian Juul Lynderup med lidt rhodendendron og herefter kom der ligeså stille lidt flere planter til. – Det udviklede sig hen ad vejen, jeg byggede mere og mere til haven og med tiden blev det til Porshauge Plantehandel.

Der er sket rigtig meget siden og i dag er det blevet til en oplevelsesrig have med vand-
damp, et lysthus, mange forskellige træer og buske og ikke mindst planter.

Nystartet plantehandel

I april åbnede Porshauge Plantehandel op for offentligheden. Der er videresalg af planter samtidig med at man kan finde inspiration i haven på Hobrovej. Mange af de planter som sælges kan også ses i slægtsgårdens egen have.

Nybegynder indenfor gartnerfaget

Til at begynde med vidste Kristian Juul Lynderup ikke ret meget om at passe stauder, frugttræer og roser. Men dette er forandret nu, og han nyder at arbejde med haven samtidig med at han finder fred og ro. Til daglig arbejder Kristian Juul Lynderup som lærer i Viborg mens hans kone er i hjemmet og passer de 3 drenge.

Indtil videre bliver arbejdet med at passe den en hektar store have og drive plantehandel en bibeskæftigelse.

Ifølge Kristian Juul Lynderup er det meningen at der skal holdes åbent i week-ender og i ferier, men han udelukker ikke at der også bliver åbnet mere op i hverdagene.

Pinsen i Porshauge Plantehandel 

Udover æbletræer, pæretræ-er og blommetræer, sælges der også skønne bærbuske og lidt krydderurter.
Fx; Solbær, stikkelsbær, hindbær, brombær uden torne, rabarber, aronia, blåbær samt opstammet ribs, stikkelsbær og solbær. Og pizzaoregano, chokolademynte, citronmynte og havetimian – et sandt eldorado for haveejere. Og der er åbent i pinse, den kommende week-end hvor alle er velkommen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev