thumb-9

Nytårstaffel på Borbjerg Mølle Kro

27/12-16

Gennem de sidste 25 år har kromutter på Borbjerg mølle kro hvert år i januar inviteret til International aften, hvor der er mulighed for at tage klodens fremmede kulturer til bords og besøger en verden af smagsoplevelser. Såvel opskrifter samt inspiration til at tilberede retter fra omkring 20 forskellige lande er hentet på rejser, og det kan man altsammen smage 20. januar på møllekroen, når velsmagende eksotiske retter anrettes på buffet og krydderierne snurrer på tungen mens tankerne kan ledes langt ud i det fjerne.

Man kan også deltage i kroens nytårstaffel den 2. januar, hvor der om eftermiddagen bydes på bobler og kagebord, hvorefter Esther Jensen fortæller om sin 5.512 km lange solotur på motorcykel til Alaska. I Portland i staten Oregon havde hun lejet en BMW700GS og kørte gennem Olympic national park, langs Stillehavskysten og tog færgen til Vancouver Island. Her tilbragte hun 4 dage før en sejltur førte til British Columbia. I et par uger kørte hun gennem Canadas vildmarker til Yukon og videre rundt i Alaska, hvorfra flyveturen gik hjem. På vejen mødte hun bjørne, de store alaska-elge, rensdyr og mange andre dyr.  Der blev også knyttet tætte venskaber med andre motorcyklister, hvoraf de fleste var amerikanere og canadiere.

En af udfordringerne på turen var de store afstande mellem benzinstationer, spisesteder og overnatningssteder. En strækning på mere end 200 km mellem disse var ikke usædvanligt og man skulle huske at køre efter reglen ” fyld op når du ser en benzinstation”.  Standarden af overnatningsstederne var lige fra at sove i en trailer til et luksusresort  ved Chena hot springs tæt ved polarcirklen, hvor man kunne bade i 42 grader varmt vand. Her var det lyst 22 timer i døgnet.

Et par gange blev motorcyklen efterladt til fordel for hhv. en vildmarkstur i speed båd, hvor legesyge delfiner fulgte båden længe, samt en flyvetur med et lille 6 pers. fly. På denne tur landede flyet på en gletscher i Denali national park i Alaska.

Møllekroen byder hver søndag på frokostbuffet og det store kagebord, og det er der ofte familier i flere generationer, der benytter sig af. Det kaldes ”Søndag på Møllen” hvor man opfordrer til en gåtur i den flotte natur mellem de 2 buffet´er.

Endelig er der mulighed for at smage på egns- og mølleretter, når der inviteres til ”Æ Møll´kuens awten  den 25. februar. Denne aften underholder Jens Madsen på harmonika og der udleveres sanghæfter, hvis man har lyst til at synge med.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev