thumb-47

Nye tiltag hos Tandlægen i Højslev

28/08-18

Efter 40 år som tandlæge i Højslev er Ejvind Olesen gået på pension og overlader trygt roret til tandlæge Camilla Bach Simonsen.

Ejvind Olesen kom til Højslev i 1978, da han erfarede, at der ikke var nog-en tandlægeklinik i 7840 Højslev. På daværende tidspunkt var Ejvind Olesen ansat ved en tandlæge i Stoholm, og han valgte at tage springet som selvstændig i nabobyen Højslev.

Og sjovt nok gentog historien sig næsten, da Camilla Bach Simonsen søgte nye udfordringer som tandlæge.
Camilla der bor i Viborg og opringelig er fra Mønsted, og havde også været ansat i bl.a. Stoholm, da en nær bekendt foreslog hende, at kontakte Ejvind Olesen. Måske han manglede personale. Og først tænkte Ejvind Olesen, at det gik fint som det var, men efter nærmere eftertanke, så kunne han også se, at fødselsattesten nærmede sig pensionsalderen. – Jeg sagde til mig selv, det er nu Ejvind og det var jo næsten som en få en julegave – til sommer siger Ejvind Ole-sen med det kendte glimt i øjet. Efter en samtale med Camilla blev jeg mere og mere overbevist om, at jeg godt kunne bruge noget hjælp her i klinikken. Og da hun så også boede tæt på i Viborg, var det jo perfekt.

Der gik ikke længe, så havde Ejvind Olesen og Camilla Bach Simonsen lavet en aftale om fire dages ansættelse til Camilla og en ugentlig fridag til Ejvind. – Der var nok at se til allerede helt fra starten, fortæller Camilla Bach Simonsen og Ejvind Olesen nikker – ja, det må man sige, det var en god løsning. Det har jeg ikke fortrudt.

– Jeg gjorde det også helt klart fra starten, at her blev der tale om et generationsskifte, at jeg ikke blev ved til evig tid, fortsætter Ejvind Olesen.

Velkommen til endnu en tandlæge

Nu da generationsskiftet er en realitet, har den første opgave for Camilla Bach Simonen været, at ansætte en tandlæge istedet for Ejvind Olesen. Og ikke længe efter, søgte tandlæge Anny Kristensen jobbet og kort tid efter blev hun ansat hos Tandlægen i Højslev. Anny Kristensen har 15 års anciennitet hos en privat tandlægepraksis i Skive og er kendt af mange i om-rådet. – Det er jo også ligesom at få en julegave smiler Camilla Bach Simonsen. – Vi har fået en der både er lokal i området, med stor rutine og med mange års erfaring som tandlæge. Det var vigtigt for klinikken, som netop nyder godt af at være lille og meget lokalt forankret.

Fremtiden i klinikken

Med den nye ansættelse af tandlæge Anny Kristensen i klinikken og de dygtige medarbejdere iøvrigt, er Camilla Bach Simonsen meget fortrøstningsfuld vedrørende fremtiden. – Vi er meget opsat på at være den lokale tandlæge i området, hvor der er tid og ro til behandling af kunderne. Og hvis det ønskes, den samme personlige kontakt, når man skal til tandlæge. Det tror vi er vigtigt i de her tider, hvor alt bliver centraliseret og stort. – Ja, og jeg tror helt sikkert på at der er plads til os alle, supplerer Ejvind Olesen. Der er plads til store og små klinikker, og det er helt op til folk selv, hvor de søger deres tandlæge, heldigvis.

I dag har kommunen hjem-taget alle ca. 2000 børn i hele Skive Kommune og yder børnetandpleje i Sundhedshuset i Skive. Den kommunale tandpleje i Højslev er også lukket, som i så mange andre byer.

Før i tiden kunne man vælge mellem den kommunale tandpleje og den private tandpleje, i dag er kommunerne blevet så store, at man har valgt selv at stå for det, fortæller Ejvind Olesen. Dette har kostet flere klinikker mange kunder. Fra 1. januar er det dog blevet sådan, at man gerne må vælge en privat praksis til sit barn, dog skal man selv betale 35% af regningen herfor.

Gratis behandling til de unge

Hvad mange sikkert ikke ved, så er det gratis at gå til privat tandlæge fra man er 16-18 år. – Og her vil vi gerne slå et slag for netop den aldersgruppe, fortæller Camilla Bach Simonsen. Fordi der her er mulighed for, ved et skifte til privat tandlæge som 16 årig, at være inde i systemet, når de bliver 18 år og selv skal stå for pasning af tænderne. Det vil på sigt spare de unge mennesker for mange penge på tandlægebesøg. – Vi synes der burde gives mere tilskud til de unge mennesker i det hele taget, når de starter i den private tandpleje. – Dengang jeg startede klinikken i Højslev, fik de unge 75% i tilskud til tandlægeregningen. I dag skrives der meget om, priserne er hævet hos de danske tandlæger, men det er der en forklaring på, supplerer Ejvind Olesen. Regeringen har netop fjernet 300 mili-oner fra tandplejen og der er kun, som det er nu, patienterne til at betale.

Vi slutter samtalen med et sidste godt råd fra Ejvind Olesen til den nye tandlæge i Højslev, Camilla Bach Simonsen:

– Husk at nyde det, når det går godt, der kan hurtigt komme bump på vejen nu og da, som indehaver af en tandlægeklinik.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev