thumb-11

Nu åbner Nr. Søby Friluftsbad

19/06-20

NR. SØBY: Nu er der godt nyt fra friluftsbadet i Nr. Søby. Regeringen lukkede op for nye åbninger i sidste uge, og svømmehaller og friluftsbade var iblandt denne gang.

Lige siden har Frank, Lise og Bjarne fra Søby-Højslev Arena arbejdet på livet løs med at male kanter og  rengøre de tre bassiner og fylde 1 million liter vand i bagefter. Samtidig er man gået igang med en renovering af kiosken, og planen er, at det hele er klar til åbningen på fredag.

– Vi startede med at fylde vand i tirsdag aften og efter planen er vi færdig lørdag (sidste uge). Herefter skal vi have varmet de godt 700 m3 vand op fra de 5 grader til de 28 grader, så fredag i denne uge håber vi, at vi er klar, siger halinspektør Bjarne Linneberg.

Regler og procedurer overholdes
Selvom der er glæde over åbningen i friluftsbadet i Nr. Søby, så er det i år en helt anden åbning med mange udfordringer, i forbindelse med at sikre, at ingen bliver smittet blandt de mange mennesker, der er samlet et sted.
– Der må jo ikke være så mange i omklædningsrummene, der må være 4 ad gangen samt mulighed for to på toiletbesøg. Så bliver der lavet en sluse, så der hele tiden er en der kan stå i venteposition.
Man kommer ind ad dørene ved indgangen og man skal gå ud af dørene ud mod bassinet, også ved toiletbesøg.
Ligeledes er der ingen indgang til badefaciliteter og toilet fra bassinet. På den måde har vi hele tiden styr på hvor mange der er i omklædningsrummet, siger Bjarne Linneberg. Der kan bade 2 ad gangen med en meter imellem inde i bruseren.
For at opfylde de mange retningslinjer, skal badegæsterne have et gummibånd på som gælder til 1 ud af 4 zoner hvor man så må opholde sig i. Det er meningen man kun må være i den zone, plus selvfølgelig bassinerne. Hver zone har en farve der svarer til farven på armbåndet. 4 zoner med ialt 50 gæster i hver.
Og der er er ingen svømmevinger og armbrædder, det skal man selv have med hjemmefra.

Ifølge Bjaren Linneberg så er der ingen tvivl om at der bliver kø, det må man nok regne med når man kommer herop på de gode dag med sol og varme, siger han.

Renovering af kiosken
Samtidig med klargøringen af bassinerne, så er man også gået igang med at lave kiosken om, der skal nyt inventar op og nye borde, så det er mere venligt og mere åbent. Her kan som altid købes pomfritter, sodavand og slik.

Der er som altid livredder ved Nr. Søby Friluftsbad og i år må alle små vandhunde undvære svømmeundervisnigen, der af gode grunde er lukket ned p.gr.a Covid-19.

Nye tiltag over sommeren
– Vi vil forsøge at holde åbent nogle aftener heroppe, og vi vil også forsøge at holde grillaftener i forskellige afskygninger, siger Bjarne Linneberg. Man kan allerede ved åbningen få en forsmag på en grillaften, hvis man har lyst.
– Nu må vi se, siger halinspektør Bjarne Linneberg, som Mette Frederiksen siger, så er alt det her ubetrådt land, og vi håber det bliver en god sommersæson.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev