11/09-18
Hvorfor producerer Danmark nogle af verdens bedste fødevarer? Få svaret når hele Danmarks spisekammer åbner stalddørene til Åbent Landbrug den 16. september. Landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere der gerne vil se, hvor deres mad kommer fra.
Vi producerer fødevarer i verdensklasse. Spørg selv i Thailand hvor et dansk so-yver er en eksklusiv delikatesse, i Kina hvor dansk mælkepulver er en eksklusiv værtindegave eller i Holland, der importerer danske æg i stor stil.
Søndag den 16. september har du mulighed for, helt gratis, med egne øjne at se, hvordan produkter i verdensklasse bliver produceret, når 52 landmænd åbner deres gård til Åbent Landbrug.
-Vi er et åbent erhverv der gerne byder indenfor på gården og viser vores produktion frem. Vi er stolte af at levere kød, ost, æg, grøntsager og pels i høj kvalitet til forbrugere over hele verden, og den stolthed vil vi gerne dele med danskerne, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.
Sidste år brugte 96.000 danskere landet over deres søndag på at se, hvordan et dansk landbrug anno 2017 så ud. Også i år er der plads til, at danskere selv kan se, hvorfor danske fødevarer er eftertragtede verden over, og dyrevelfærden er en af de højeste.
-Det er vigtigt, at vi kan vise danskerne bredden af dansk landbrugs- og fødevareproduktion. Ikke kun selve produktionen af fødevarer, men også hvordan landmændene hjælper med at løse problemer i forhold til vores natur og miljø, som for eksempel pleje af værdifulde naturarealer og forbedringer for vores vandmiljø, siger Jan Morre, projektleder på Åbent Landbrug.
Åbent Landbrug er gratis og der er noget for både børnehavebørn, teenagere, pensionister, kødspisere og vegetarer når landmænd over hele landet søndag den 16. september åbner dørene kl. 10-16.
Her i området byder Mette Petersen og Rasmus Boudigaard på Ørslevkloster Hovedgård velkommen og
viser rundt på gården i anledning af Åbent Landbrug. Mette er 4. generation på gården, der er en moderne mælkeproduktion med 300 køer og opdræt, som Rasmus passer med hjælp fra 6 ansatte. Mette er ude-arbejdende. På gården kan man udover at se køer, kalve og smage på landmands-produkter også prøve en majslabyrint og til sidst slutte af med en gåtur i parken ved Ørslev Kloster Refugium, der i 1934 blev solgt fra gården, så landbruget og klosteret i dag er adskilte men samarbejder på flere områder.
Allerede nu kan du på www.aabentlandbrug.dk finde mere information om Åbent Landbrug eller følg med på facebook.com/aabentlandbrug.