thumb-36

Nedtælling til Skivemødet 2018

20/03-18 Billedtekst:
Formand for Branding Skiveegnen Poul Johannes Pedersen (Thise Mejeri) og Søren Vester, pedel i projekt Skivemødet, bekendtgjorde en kold formiddag i sidste uge på posthustorvet i Skive, at om 2 måneder går det løs i Skive. Skivemødet skal sætte os på Danmarkskortet og det går i luften
den 17. maj 2018 på posthustorvet i Skive. 

Om godt to måneder går det løs – Torsdag d. 17. maj åbnes Skivemødet på Posthustorvet med taler og Limfjordens sange – i det hele taget med lyde fra Skive.

Fredag den 18. maj åbnes dørene til det første Skivemøde samtaler under temaet – ”Et Danmark i balance”, med SkiveEgnens kultur og historie i centrum. Dagsordenen er klar: Det handler om at sikre et Danmark i balance ved at sætte fokus på alle de positive sider ved livet vest for storbyerne.

Lørdag d. 19. maj vil der være oplevelser på Skive Havn – ved Fjorden – samt musikoplevelser ved Spøttrup Borg.

Programmet tager form – 

Programmet tager så småt form og det ligger nu fast, at Skivemødet får fire centre:

1. Jenle – hvor der fredag fra kl. 10.00 vil være samtaler med prominente folketingspolitikere og kulturpersonligheder om, hvordan vi får skabt en bedre sammenhæng mellem land og by

1.Posthustorvet – hvor der torsdag åbnes op for præsentationer fra det lokale erhvervsliv – indu-stri, håndværk, og handel, uddannelsesinstitutioner, SET præsentationer af nye tiltag, Museum Salling, m.v.

Fredag åbner Posthustorvet klokken 12, hvor der opstilles ”Den lyserøde sofa”, som vil lægge ryg til alle de gode historier fra SkiveEgnen – dem som gamle og unge, erhvervs- og kulturliv gemmer på. Sofaen byder alle velkommen. Ild-sjælen fra foreningslivet. Virksomheden der står for det gode håndværk eller de der bare brænder for at være en del af fællesskabet i Skive.

Rosa fra Tv-programmet ”Bagedysten”, TV-kokken Claus Holm, samt mange andre vil kigger forbi i løbet af dagen. Vi forventer, at Posthustorvet vil summe af liv med diskussioner og samtaler over, at SkiveEgnen her står klar med jobs, hus og fællesskab. De unge, erhvervslivet og alle de andre der brænder for SkiveEgnen viser mulighederne på handelsgaden i Skive.

1. Skive Havn – hvor der lørdag fra 10-18 vil være masser af aktiviteter på land og vand for hele familien. Kom og nyd området midt i en by hvor by, skov og vand smelter sammen til et aktivitetssted på land og vand -Tag badetøjet med. Det endelige program og omfang er stadig under udarbejdelse.

1.Spøttrup Borg – hvor der ligeledes lørdag vil være en picnic-koncert med Prinsens Musikkorps. Familier kan pakke en god madkurv, slå sig ned på Kamppladsen, nyde musikken og gå på opdagelse i borgen historiske rum, der denne dag vil blive levende gjort på en særlig måde

Derudover vil der være mulighed for at besøge nogle af de fantastiske steder på SkiveEgnen, som byder ind med spændende møder og oplevelser – f.eks. Skulpturlandsbyen Selde, m.fl.

Flere aktiviteter vil blive offentliggjort løbende hen over de kommende uger.

Formand for Branding SkiveEgnen, Poul Johannes Pedersen og ”Pedel”for Skivemødet, Søren Vester, udtaler:

”Vi glæder os utroligt meget til at det første Skivemøde skal løbe af stablen. Skivemødet er ikke en event og ikke en festival, men netop et møde.

Tre dage, hvor kommunens borgere møder sig selv, hinanden, deres egn, dens historie, kultur og erhvervsliv. Og tre dage, hvor resten af landet møder Skive som et eksempel på, hvordan livet ser ud uden for storbyerne.

Vi håber at mange vil gribe denne mulighed og være med til at gøre Skivemødet til en succes – for vi har brug for samtaler, der kan binde Danmark tættere sammen.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev