thumb-43

Nattens Teater på Ørslev Kloster

08/05-17

Fredag eftermiddag, aften og nat stod alt på den anden ende på Ørslev Kloster. Det var en mytisk begivenhed, som alle de deltagende uden tvivl vil huske længe.

Eftermiddagens indslag var åbning af et festligt indslag – et toiletmuseum i skoven.
De tilstedeværende fik både mulighed for at anvende toiletterne, som i øvrigt er frit tilgængelige i det daglige – og de fik mulighed for at blive klogere på lokummets historie og på alle de temaer, der knytter sig hertil. Der blev quizzet i lokumsviden og indtaget til lejligheden særligt formede lortekager. Toiletmuseet vil med tiden blive udviklet, så der jævnligt er nye historier – i tråd med sædvanlig toiletgrafitti, vil historierne løbende dukke op.

Kl. 19 blev grisen båret ind i de hvælvede kælderrum, hvor knap 80 mennesker i stearinlysenes skær spiste sig mætte og smagte på liflige dråber fra Staarup Haandbryg. Snakken gik lystigt og stemningen var høj.

Kl. 21 drog alle i kirke for at høre en spændende lydproduktion lavet af Zul Mahmod fra Singapore. Eventen var et samarbejde med Skovsnogen, som har et permanent lydværk stående af samme kunstner. Turen gik tilbage til kælderen.

Kl. 23 mødtes alle på gårdspladsen og flere stødte til arrangementet, så der nu var henved 100 gæster, der i lysene fra masser af olielamper blev ført rundt – og forført – af Det Fortællende Teater. Det gamle sagn Beowulf blev spillet og fortalt rundt på hele klosterområdet i et sam-arbejde med fire dygtige unge mennesker fra egnen, som stod for smukke effekter med ild og sang. Det var rørende og vejret var helt perfekt. Det Fortællende Teater er fra København, men teatret er meget aktivt i Skive Kommune, hvor de ofte laver arrangementer – særligt for børn. Denne aften var udpræget for voksne – det var mørkt og uhyggeligt!

Festivallen på klosteret er en del af den store Kulturfestival OFF Road, som Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland arrangerer. Festivallen blev afsluttet i Skive dagen efter. Samtidig er festivallen også en del af Aarhus 2017. Festivallen modtog støtte fra begge samarbejder, og på klosteret er alle lykkelige over, at eventen har kunnet gennemføres.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev