thumb-6

Midtjyllands Kunstcenter: Efterårsudstilling 2019

08/10-19

Efterårsudstillingen 2019 begynder weekenden den 28. og 29. september og slutter weekenden den 26. og 27. oktober.

Siden påsken har kunstcentret modtaget over 1.500 nye kunstværker – ca. 1.000 malerier og 500 skulpturer i keramik, glas, sten eller bronze. Og sådan har det været de seneste mange år. Kunstcentret råder over landets største privatejede kunstsamling på over 8.000 kunstværker til en samlet værdi af over 100 millioner, hvilket gør et besøg i kunstcentret til en oplevelse langt ud over det sædvanlige.

– Vi repræsenterer i dag over 125 kunstnere, og selvom vi har meget plads, er der kun mulighed for at udstille 15-20 værker af hver kunstner. Derfor oplever vi altid, at kunstkøbere er med i vores “Kunstsamling” sammen med en af vores kunstkonsulenter eller måske kunstneren selv, for det kunne jo være, at præcis det rigtige kunstværk befinder sig i “Kunstsamlingen”, forklarer Ole H. Pedersen, Midtjysk Kunst Center til Ugeavisen Skiveegnen.

– Midtjyllands Kunst Center har specialiseret sig i moderne samtidskunst fra hele verden. Efterårsudstillingen 2019 spænder fra det meget koloristiske, til det voldsomt eks-pressionistiske, det følsomme impressionistiske og over i det næsten poetisk abstrakte. Vi lægger vægt på, at vise en mangfoldighed af ny kunst primært fra Danmark men også fra udlandet, ikke kun Europa men også kunstnere fra Syd-afrika, Asien, Sydamerika og Australien. Således er alle 5 verdensdele repræsenteret hos Midtjysk Kunst Center.

– Efterårsudstillingen 2019 er en af vores to helt store begivenheder, og der kan ind imellem være så travlt, at vores unge mennesker, der byder alle velkommen, må samle gæsterne i små grupper for at fortælle om kunstcentret, og det besøgende skal ind og opleve i udstillingshallerne. Vi oplever altid, at gæsterne er glade for introduktionen. Vi beder under introduktionen gæsterne om at udfylde en kupon, hvor de på kuponen kan være heldige at vinde et værdifuldt kunstværk og desuden modtage vores nyhedsbreve fremover.

Ole H. Pedersen forklarer; Hvert år er vi værter for de kunst-nere, der kommer rejsende hertil. Vi betaler for deres ophold i Danmark, og inviterer alle kunstnere og medarbejdere på fælles middage 5 lørdage under Efteråsudstillingen 2019. Dette gør vi for at styrke sammenholdet og som tak for arbejdsindsatsen og kunstnernes deltagelse i udstillingen. Under disse middage har medarbejderne og kunstnerne lejlighed til på tværs af landegrænserne, at udveksle erfaringer, skabe relationer og venskaber.

Under Efterårsudstillingen 2019 sælger Kunst Center Midtjylland rigtig mange kunstværker, og har derfor også en stor logistisk opgave, hvor mange medarbejdere er på arbejde med salg, indramninger og udbringning af værker, indskiftning af ny kunst i udstillingen, og ikke mindst rengøring før den næste travle udstillingsdag.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev