thumb

Mange EUX ansøgere – og de første studenter på vej

EUX-landbrug, der foregår i samarbejde mellem Viborg Gymnasium og Hf og Asmildkloster Landbrugsskole er blevet en rigtig populær uddannelse. De første EUX-studenter bliver færdig til i juni måned og efter sommerferien starter et nyt stort elevhold.

For snart 4 år siden startede det første elevhold på EUX-landbrugsuddannelsen – de har været igennem 2 skoleperioder og 2 praktikperioder og er lige nu i gang med den sidste skoleperiode inden de kan kalde sig EUX-landbrugsstudenter – de første i landet. Netop kombinationen af teori, praktik og studiemiljø er en af årsagerne til, at der ikke har været noget frafald gennem de 4 år – en anden er, at Viborg er der så mange EUX-elever, at klasserne består af EUX-landbrug alene og derfor er den faglige fokusering rigtig stor og kan udnyttes til fulde.

I løbet af uddannelsen skal eleverne både honorere de krav, der stilles til at blive faglært landmand og til at tage en gymnasial uddannelse, som giver adgang til videregående uddannelser på lige fod med f.eks. hf og stx.

Eleverne har 4 år til begge dele, så der er tryk på i skoleperioderne med både landbrugsfag og med gymnasiefag – de unge mennesker klør på med stor energi og nysgerrighed uanset om de sidder på skolebænken, er i praktik eller er på studietur for at opleve andre kulurer og vilkår for landbrug.

Årgang 2 på vej i praktik

I starten af april afsluttede 2. årgang (se nedenfor) deres anden skoleperiode med både hovedforløb 1-projekt og 3 gymnasiale eksamener. De er nu ude i praktik i ind- og udland frem til november, hvor den sidste intense skoleperiode går i gang og EUX-huen sættes på sommeren 2017.

Nyt stort elevhold på vej ind

Efter sommerferien kommer næste elevhold ind – 40 unge mennesker har søgt uddannelsen. Landbrugserhvervet bakker op – og tilbyder praktikpladserne, som er en absolut nødvendig forudsætning for at kombinationen af teori, praktik og studier lykkes. Indtil nu er det lykkedes for alle elever at få praktikpladser – i sig selv en succeshistorie.

Efter sommerferien vil der være i alt 156 elever i gang med EUX-landbrug på Asmildkloster og Viborg Gymnasium og Hf.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev