thumb-38

Lundø får sit eget gadekær

09/09-19

Tidligere havde enhver landsby med respekt for sig selv et gadekær, hvor folk mødtes for at vande kreaturer og slå en sludder af. Sådan et har Lundø nu også fået, om end i en lidt mere moderne version, der skal danne rammen om spontane møder og store og små arrangementer. Uformelle som formelle.

Æblehaven, som Lundøs nye samlingssted hedder, ligger centralt placeret, og er til at få øje på, når man kommer kørende ad landsbyens eneste indfaldsvej, Lundøvej. Til højre, lige skråt over for Sweaterbutikken, har man gennem de seneste uger kunnet observere hårdtarbejdende folk fra halvøen, bevæbnet med skruemaskiner, pensler og geringssav, der har bygget flittigt. Vandbærere og de mere populære bærere af kolde øl er også spottet, og andre forsyningstropper har været klar.

Nu står der en smuk voliere med fugle i stærke farver, den fineste træterrasse samt borde, bænke og en tribune.

Tribunen, en stor sag i tre niveauer, blev dog ikke bygget på stedet, og det gav anledning til et øjebliks uro, for hvor mange skulle der mon til for at løfte sådan en sag? Heldigvis var der hjælp at hente. Lasse og Lone Nyströms mageløse røde Bedford-lastbil med gul kran blev sat i sving, og der blev klappet, da den Bette Røde kørte ind på pladsen, og tribunen blev hejset ned. Om lidt tilføjes blomsterkasser, og så skal der plantes.

Æblehaven ligger mellem de fineste æbletræer omkranset af vilde blomster på et are-al udlånt af Arne og Bodil Skov, Lundø. Selve kæret  det spejlblanke vand  er der også, omend i en skrumpet udgave, hvor fuglene i volieren kan vandbade. Bæredygtighed er også medtænkt på flere måder, det meste er nemlig lavet af lærketræ, og så er det flytbart.

Ideen til Æblehaven, som er det senest realiserede projekt i Lundø Øråds regi, opstod, fordi flere ønskede sig et centralt mødested i landsbyen, hvor folk kan samles og hygge sig; et sted, hvor alle er velkomne, både de, der bor her fast, de, som kommer til sommerhusene, og de, der lige kommer forbi. Unge og gamle og folk i kørestol. Rampen er klar.

Projektet er støttet økonomisk af Landsbyfonden i Skive Kommune og Spar Vest Fonden, mens Højslev El står for belysningen. En kæmpe tak til dem, siger de lokale, som selv står for pleje og vedligeholdelse af arealet og faciliteterne.

Æblehaven bliver indviet 14. september kl. 9.30, hvor der er kaffe og kanelsneg-le. Sammen kan vi så også nyde synet af de flotte biler, der passerer forbi på vej til det traditionsrige Lundø Classic Motor Show, der afvikles i et samarbejde mellem Lundø Strand Camping og Krumtapperne. Alle er velkomne til at lægge vejen forbi og besigtige Lundøs nye samlingssted og de smukke fugle.

14. september 2019 kl. 9.30, Æblehaven, Lundøvej, skråt over for Sweaterbutikken (Lundøvej 143), 7840 Højslev

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev