thumb-31

Julemarked ved Virksund Egnsmuseum

02/12-19

Der er lagt op til en weekend med god gammeldags julehygge, når folkene bag Virksund Egnsmuseum slår dørene op til et spændende julemarked på Virksund Camping.

Mændende bag det nye jule-marked er Hans Korsgaard fra Virksund Camping og Kurt Bertelsen fra Lund, kendt for bl.a. Kræmmer- og loppemarked på Strandtangen i Skive.

Hans Korsgaard fortæller at ideen opstod, da der skulle tænkes i nye baner for at få midler til bl.a. at forbedre belysningen på Virksund Egnsmuseum, som er beliggende i lokaler ved campingpladsen.

Markedet bliver både inde i butikken, cafeen og udenom og der bliver ca. 25 stande, store og små.

Overskud går til museet

Kurt Bertelsen er jo specia-list indenfor afholdelse af kræmmermarkeder og vi har valgt at bruge Kurts ideer og ekspertise til julemarkedet, fortsætter Hans Korsgaard. – Det er så vores håb at vi kan få et beløb til flere ting vi har brug for på museet. Vi har bl.a. søgt Landsbyfonden om midler til bedre belysning. Landsbyfonden giver et beløb og vi skal selv skaffe et tilsvarende beløb. Og vi har jo også et overskud fra vores bøger og det beløb bliver også generet til samme formål, siger Hans Korsgaard videre.

Vi arbejder kort sagt for at få Virksund Egnsmuseum så pænt og i orden som muligt. Ivan Bertelsen, (Kurt Bertel-sens far) har jo gennem årene samlet en masse effekter og de er stillet op i lokalerne, men siger Hans Korsgaard, vi mangler nu finishen. Det kan sagtens blive pænere.

Arbejdsgruppe i Virksund

Der er også en anden vinkel på denne sag, for i Virksund bor der en del ældre mennesker der mangler noget at give sig til. Ældre mennesker vil godt sidde sammen og gøre et eller andet i fællesskab og der har vi tænkt,
at vi vil tilbyde, at vi mødes en gang om ugen. Her kan de komme med til at give en hånd med og indsamle informationer, scanne ind, og ligge det på nettet og alle de der ting. Og så kunne jeg forestille mig at der var kaffe på kanden og er der bare nogen som har lyst til at komme ned og snakke, så kan vi nok også finde ud af det, beretter Hans Korsgaard, som konstaterer, at jo flere der bidrager, jo mere interessant bliver det også. Noget som er med til at forstærke sammenholdet i byen, samtidig med at man hygger sig med det.

Vi håber på at få et godt besøgt julemarked, supplerer Kurt Bertelsen. Vi håber at bl.a. sommerhusbeboerne, de lokale og en masse udefra vil ligge vejen forbi i week-enden.

Vi bliver 25 store og små stande, og det er både inde og ude. Og så bliver det sådan at folk også kan komme ind på Cafe Mille og lørdag aften fra kl. 17.30 kan man købe en dejlig portion hjemmelavet forloren hare med tyttebær og karfofler til. Der kan også købes en kop kaffe, et glas gløgg og en mad med ost eller rullepølse, oplyser Kurt Bertelsen. Og så er der også vores tombola, der også skal være med til forhåbentlig at give et overskud til vores egnsmuseum.

Arrangørerne oplyser at alle er hjertelig velkommen.

Se ann. side 6.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev