thumb-15

International stjerne bliver leder hos Prinsens Musikkorps

14/03-17

Den norske stjernetrompetist Ole Edvard Antonsen bliver Prinsens Musikkorps’ nye kunstneriske leder. Musikkorpset jubler og kalder ansættelsen for et scoop.

Ole Edvard Antonsen har optrådt med en perlerække af verdens bedste symfoniorkestre, herunder Berlin Philharmonic Orchestra samt London Symphony Orchestra, og han har tryllebundet publikum på de største jazz-klubber i Skandinavien. Nu skal han være kunstnerisk leder for Prinsens Musikkorps, der har til huse på Skive Kaserne. Det vækker stor begejstring.

–  Han kan bare så mange ting. Gennem årtier har Ole Edvard Antonsen været banebrydende inden for messing og virkelig været en inspiration for alle messingblæsere, også mig, siger trompetist i musikkorpset Gert Hattesen.
Også Ole Edvard Antonsen er begejstret for samarbejdet.
– Prinsens Musikkorps består af musikere, som i den grad er optaget af musikken, siger Ole Edvard Antonsen.

– Og jeg synes, det er enormt spændende at få lov til at være med til at videreudvikle orkesteret, blandt andet i forhold til at arbejde med det visuelle udtryk og orkesterets funktion som bindeled mellem Forsvaret og civilbefolkningen, tilføjer han.

Ole Edvard Antonsen for-klarer, at han som musiker eksperimenterer og forsøger at skabe nye sammenhænge. Den kommende kunstneriske leder har således allerede planlagt, at Prinsens Musikkorps skal lave en ”gaming koncert”. Ifølge Ole Edvard Antonsen har den filmiske musik for længst vundet indpas, og der bliver lavet koncerter med udgangspunkt i netop filmmusik. Men faktisk har musik fra computerspil også en masse at byde på, mener Ole Edvard Antonsen.

Også det lokale musikmiljø får glæde af ansættelsen af den norske stjerne. Han ønsker således et tættere sam-
arbejde med det lokale musikermiljø. Det betyder dog ikke, at han fremover vil give en masse undervisning på eksempelvis musikskolen.
– Men at man har et orkester som Prinsens Musikkorps i nabolaget kan have stor betydning i sig selv. Det svarer faktisk til, at fodboldspillere får lov at træne ved siden af landsholdet. Det giver en masse ny inspiration, siger Ole Edvard Antonsen og tilføjer, at netop det løbende at få ny inspiration har været en vigtig del af hans musikalske karriere. Hans opvækst i et musikalsk hjem, hvor der var plads til lyd og leg har derfor haft stor betydning.

Arbejdet med musikken har på den måde fyldt, siden Ole Edvard Antonsen var barn. Siden har han modtaget en stribe priser for sit arbejde med musikken. Han har desuden modtaget St. Olavs Orden, der er den norske pendant til Dannebrogsordenen. Ole Edvard Antonsen er desuden den kunstneriske leder af den traditionsrige, norske kulturfestival “Festspillene i Elverum” (www.fie.no).

Han afløser en anden nordmand i musikkorpset. I øje-blikket er det nemlig Bjørn Sagsted, der er kunstnerisk leder for Prinsens Musikkorps.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev