thumb-28

Idrætsklub med kreativitet på skemaet

23/01-17

At være medlem af en idrætsklub forbinder man ofte med aktiviteter i form af sport og masser af bevægelse. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. I Ørslevkloster Idrætsklub har man siden efteråret 2015 haft muligheden for at lave noget lidt mere stillesiddende arbejde i form af kreative aktiviteter.

Fodboldtræner og kampfordeler i Ørslevkloster Idrætsklub, Joan Skovgård, havde i et stykke tid gået og leget lidt med tanken om, at starte en klub op for børn og unge, som gerne vil udfolde sine kreative sider. Hun fik derfor, sammen med Mona Lund, Hanne Thorsen og Annie Ahasverusen, som ligeledes er aktive i idrætsklubben, gjort denne idé til handling.

-Vi vidste, at der sad mange hjemme på deres værelser og lavede noget kreativ. Vi tænkte derfor, at det kunne være hyggeligt at lave noget sammen i stedet. Vi spurgte hovedbestyrelen om lov. Så i efteråret 2015 startede vi vores kreá café op som et forsøg. Vi havde nu også lidt en bagtanke med at få børnene op i hallen. Vi tænkte, at når først de var her, så kunne det jo være, at de også fik lysten til at spille håndbold, foldbold eller noget andet, fortæller Joan Skovgård.

Her knap halvandet år efter opstart, er caféen blevet en fast aktivitet i idrætsklubben. Gennemsnitlig 15 deltagere møder op hver uge, for at hygge sig med hver deres sysler, som er helt efter eget valg. Selvom aktiviteten er henvendt til børn og unge, er der også voksne at finde blandt deltagerne. Børn under 10 år, skal nemlig have en voksen med. Men det gør bestemt ikke hyggen mindre.

-Vi er jo en klub og ikke en børnepasningsordning, så derfor har vi sagt, at børn under 10 år skal have voksne med. Men mange af de voksne synes faktisk også, at det er ganske hyggeligt, og så skiftes vi til at have boller og kage med, fortæller Joan Skovgård.

Alle er mere end velkomne til at komme og være med. Man skal dog være opmærksom på, at tidspunktet for aktiviteten ikke ligger på en fast hverdag. Det bliver kørt i rul alt afhængig af, hvordan det passer ind med de fire voksne, som står for aktiviteten.

-Vi er fire voksne om det, så vi planlægger dagene ud fra, hvordan det passer ind i vores skemaer. Det skema vi har nu, gælder frem til påske, og her kan man se, hvilke dage der gør sig gælden i de forskellige uger, fortæller Joan Skovgård.

Skulle man nu få lysten til at være med, kan man altid henvende sig til idrætsklubben for nærmere oplysninger. Og så er det vigtigt at pointere, at man ikke er tvunget til at møde op hver uge, men kun når man selv har tiden og lysten til det.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev