thumb-29

Hylde De Lux i Skive: Guld og lopper

02/12-19

I maj sidste år åbnede Hylde De Lux, en genbrugstbutik på Viborgvej i Skive. Efter en omfattende renovering af lokalerne, som før husede en danseskole, blev dørene slået op til et loppemarked der tilbyder hyldeplads til både privat salg og erhverv. Shop In shops fra butikker har nemlig også fundet plads i butikken på Viborgvej.
Hylde De Lux har 375 stande og der er næsten udsolgt, men man står ikke længe på venteliste, inden der er en ledig plads igen.

Kathrine Brøndum Pedersen, Nr. Søby står for den daglige drift sammen med Ditte – begge butiksuddannet. – Vi har hver vores force, Ditte har stor viden om gamle og antikke ting, hvor jeg kender mere til de lidt nyere ting som f.eks. tøj, smykker m.m., fortæller Kathrine Brøndum.

Kathrine viser rundt en ganske almindelig onsdag, og der er masser at se på. Et sandt mekka for alle, der søger efter genbrugsting.
Her er alt fra tøj, smykker, kongeligt porcelæn, keramik, møbler, bøger, legetøj, børnetøj og meget, meget mere.

-Vi har hele tiden udskiftning på hylderne og der kommer nye og spændende ting til, hver dag året rundt. Vi oplever en stor interesse fra folk, der enten kommer og kigger eller som passer deres reol, så der hele tiden er fyldt op med varer. Der ligger jo meget genbrugsguld og fylder i kældre, på lofter eller i garager, siger Kathrine Brøndum.

Genbrugsguld

– F.eks. har vi en hel hylde herovre med Kähler vaser, nye parfumer, og dyre smykker i glasmontren. Og det er nok her vi skiller os lidt ud fra mange andre loppe butikker, idet vi har mange fine, nye og gode ting, udover genbrugsting.

Når man træder ind i butikken, vises en udstilling hvor tingene er sat sammen, således at mange af varerne kommer lidt frem og i fokus fortæller Kathrine videre. – Lige nu har vi et tema – en juleudstilling, med ideer til kalendergaver og julegaver. Vi har også et tema med damejakker lige nu, så her kan man finde en smart vinterfrakke til en overkommelig pris.  Folk er meget begejstrede for vores temaudstillinger, det er en ekstra oplevelse de får, når de besøger os.

Kidsområde

Lækkert børnetøj, sko, praktiske ting, spil og legetøj findes i Kidsområdet.  Man finder en hel afdeling fyldt med lækre og prisvenlige ting til børnene. Og tøjet er sirligt hængt op til skue på bøjlerne og i bunden af reolerne findes der huer, sko med mere og  alt er pænt og rent.

Nemt og ligetil at leje

Konceptet går i alt sin enkelhed ud på, at man kan leje en (eller flere) reol hos Hylde De Lux. Den kan lejes for fem uger ad gangen. Man kan også leje en glasmontre, der bliver sat op foran disken og kan aflåses med de lidt finere ting. Når folk lejer plads, kan de henvende sig til personalet, så får de udleveret nogle prismærker eller nogle stregkoder, hvor de lige selv skriver på, hvad tingene skal koste, og så kan de begynde at sætte standen op.

Bing & Grøndal og porcelæn

I en glasmontre i forhallen ses store og små Bing og Grøndal porcelænsfigurer. Kathrine Brøndum fortæller at figuerne er populære julegaver, og det mærkes at de unge piger også samler på de dyre stel og figurer. – Hvad er det mest solgte lige nu, spørger ugeavisen, og kathrine svarer at det er platter. Alle mulige slags platter – og man bruger dem til tallerkner. Og det er jo en sjov tanke, når man selv er fra 60’erne og er vant til at de hang på væggen hos ens bedstemor. Og farvede glas, vinglas, alt hvad vi har inde af det, det sælger vi så lige hurtigt, som det kommer ind ad døren.

Vurdering af ting og sager

Folk prissætter selv deres ting, men vi hjælper dem også gerne hvis de er i tvivl, fortæller Kathrine Brøndum videre. Vi er jo eksperter på hver vores område. Ditte, som også er ansat hernede, hun har været kræmmer i mange år, og har rigtig meget forstand på hvad de gamle ting er værd og ved meget om tingene. Hvis der kommer nogen med nyere ting, eller tøj så er det mere mig der kommer ind i billedet, siger Kathrine, som har erfaring fra butiksbranchen igennem mange år.

Der kommer tit nogen som f.eks. har tømt deres forældres hus når de skal flytte eller måske et dødsbo, med nogen ting som der er rigtig meget værd, og det er de ikke altid klar over. Så plejer vi at hjælpe dem med at prissætte tingene.

Gode priser og god service

For at holde sig ajour, tager teamet hos Hylde De Lux af og til på tur for at besøge andre loppeforretninger, så man kan være på forkant med nye tiltag og nye ideer til udstillerne/lejerne.

Efter det omfattende vejarbejde på Viborgvej, er det besluttet, at man kan leje en reol med fire hylder til 299,- for fem uger. Det er vist egnens bedste pris siger Kathrine Brøndum og fortsætter; her hos Hylde De Lyx lejer man også alarmerne til ting-ene gratis. Vi ser gerne at folk har alarmer på deres ting, så de er sikret så godt som muligt, slutter Kathrine Brøndum.

Servicen må siges at være i top, man kan få hjælp til at anrette sin reol, få de rigtige priser på tingene og altid en kop kaffe og lidt til. Et sted man bare må besøge, altid en oplevelse både til hverdag, i week-ender og ferier.

Butikken har åbent mandag til fredag fra kl. 10-17 og lørdag – søndag fra kl. 10-16.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev