thumb-3

Højslev Kirkeby IF fylder 90 år

07/06-2016

I år kan de første 90 år med idræt i byen så markeres. Ugeavisen har sat den 81-årige Søren Linde Fruergaard og 75-årige Gert Nielsen stævne i klubhuset ved Højslev Kirkeby Stadion til en snak om de mange år med Højslev Kirkeby IF.

Begge har været aktive med både fodbold og håndbold og derudover her de været en del af bestyrelsen i foreningen. De kan begge huske, da 25-års jubilæet blev markeret i 1951 – og naturligvis også de mange sjove episoder, de har været en del af gennem de mange år frem til nu.

Søren Linde Fruergaard blev medlem af HKIF i 1943 og var en sikker sidste skanse i fodboldmålet. – Da jeg startede var Højslev Kirkeby Stadion ikke etableret og vi spillede derfor på en mark på Pallesdamvej. Det krævede lidt forberedelser, for vi skulle have banket pæle i jorden og markere banen op med reb. Inden vi kom så langt, skulle kreaturerne, som ellers gik på marken, dog flyttes. Det var ikke altid, tøjet lugtede lige godt efter en tur på fodboldbanen, smiler Søren, der husker at træningerne ofte sluttede med en is: – Den kunne vi købe oppe hos Erna for 10 ører. Episoden kalder latteren frem hos Gert Nielsen, der supplerer med erindringen om en lidt alternativ transport, når der skulle spilles kamp på ugebane. – Der var ikke ret mange, der havde en bil, så vi satte to bænke op på en lastbil og kørte afsted.

Når der var udebanekamp på programmet, fulgte et talstærkt publikum med. – Mange lavede en udflugt ud af det og når vi spillede ude ved Vesterhavet, sad vi sammen og fik kaffe i klitterne efter kampen. Det var herligt, mindes Søren.

Netop klublivet har altid været en vigtig del af foreningen. Derfor fortsatte både Gert og Søren med at komme på stadion og se kamp, mange år efter de selv stoppede som aktive. – Der har været rigtig mange gode stunder i klubhuset. Her fik vi en øl og en god snak. Ofte om gamle dage og de minder, vi har sammen om tiden på hånd- eller fodboldbanen.

Forholdene for de aktive er gode på Højslev Kirkeby Stadion, der blev indviet med bl.a. et besøg af et fodboldhold fra Royal Airforce i 1945. Dengang klædte man om på loftet af forsamlingshuset og ville man vaskes efter kamp eller træning, foregik det i en håndvask. – Vi har haft mange store oplevelser genenm vores tid i foreningen.

Personligt er den største for mig oprykningen fra serie 4 til serie 3, fortæller Søren Linde Fruergaard. – Mit bedste minde er fra 1967, hvor vi med træner Bent Andreasen rykkede op fra både serie 3 og serie 5. Vi havde ligget i den bedste ende i mange år, uden at det var lykkes at avancere inden da, siger Gert Nielsen.

HKIF har gennem årene både haft håndbold, gymnastik, fodbold, teltbal, krobal, lotterispil og meget andet på programmet.

Jubilæet markeres i forbindelse med sommerfesten, der i nuværende form blev holdt første gang i 1980. – Vi holder en reception for sponsorer og alle de nulevende formænd, foreningen har haft gennem tiden. Det foregår også i forbindelse med sommerfestugen, fortæller Gustav Søndergaard fra bestyrelsen i Højslev Kirkeby IF. Han understreger at man er meget taknemmelig for hjælpen til arrangementet fra de andre foreninger i byen.

Sommerfestugen byder fra onsdag til søndag på masser af aktiviteter og hygge for hele familien. Se annonce vedr. sommerfesten andet sted i avisen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev