thumb-22

Grøn aktivitetspark og bedre parkering ved Skive Sundhedshus

12/12-17

Skive Kommune og Region Midtjylland går sammen om markante forbedringer ved Sundhedshuset på Resenvej i Skive.

Et nyt grønt parkområde og flere parkeringspladser ved Sundhedshuset i Skive bliver nu en realitet, efter at Skive Byråd og regionsrådet i Region Midtjylland i fællesskab har fundet de penge, der skal til. Begge projekter vil betyde store forbedringer i området til glæde for både brugere af Sundhedshuset og byens andre borgere.

Grøn park på trist plet
Den gamle administrationsbygning, bygning 25, bliver revet ned og der bliver anlagt en smuk park med tilskud fra Skive Kommune og Region Midtjylland.

– Der er tale om et stort område, der i dag ser trist og slidt ud, og som derfor næsten ikke benyttes. Med parken får vi et smukt område, hvor nogle af Sundhedscentrets træningstilbud kan foregå. Parken giver mulighed for både fysiske udfordringer og ren afslapning, siger Peder Christensen (S), der formand for Skive Kommunes Sundheds- og Forebyggelsesudvalg.

Pres på parkeringen
Skive Sundhedshus har siden starten i 2011 fået stadig flere kommunale og regionale funktioner, ligesom praktiserende læger har åbnet klinikker i sundhedshuset.

Et besøg i Sundhedshuset er ofte en forholdsvis kort affære, hvor borgerne bliver undersøgt eller behandlet og bagefter kører hjem igen. Derfor er der betydelig rift om parkeringspladserne, som der nu bliver flere af.

– Sundhedshuset fungerer rigtigt godt og trækker brugere til fra et stort opland. Parkeringspladserne har længe været en øm tå, og jeg er glad for, at vi sammen med Skive Kommune har fundet penge til at bygge yderligere 71 pladser og tilmed løfte omgivelserne ved Sundhedshuset, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Pusterum til Skive
Også Skives fungerende borgmester er godt tilfreds med aftalen.

– Jeg er rigtig glad for, at politikere på tværs af Byråd og regionsråd har ønsket at byde ind på en samlet løsning til gavn for borgere i Skive, siger Preben Andersen (O).

P-pladser klar til sommer
Nedrivning af gamle bygninger, opbygning af parken og anlægget af parkeringspladserne koster i alt godt 16 mio. kr. Skive Kommune byder ind med knap 7 mio. kr., Region Midtjylland med knap 4 mio. kr. mens SparVest Fonden har givet 5 mio. kr. til parken.

Parkeringspladserne er klar i august 2018, mens parken ventes at stå færdig ved årsskiftet 2018/2019.

Flere oplysninger

·         Fungerende borgmester i Skive, Preben Andersen (O), tlf. 2043 2415

·         Peder Christensen (S), formand for Skive Kommunes Sundheds- og Forebyggelsesudvalg, tlf. 4041 2977

·         Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S), tlf. 4031 3707

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev