thumb-16

Gerda fejrer 40 års jubilæum og slipper saksen

22/11-16

Gerda takker af efter 40 år som frisør; “Dette år har jeg brugt til at gøre mig klar.” Ordene kommer fra Gerda Nielsen, som i nu 40 år har haft egen salon i Højslev, Højslev Minisalon.

Og hun er afklaret omkring det, selvom Gerda er en arbejdshest. Der er næsten intet der kan stoppe hende, uanset hvordan det hele står til. Og nu er det besluttet; Hun går på efterløn.

Det er ikke mange, der når, at holde 40 års jubilæum som selvstændig erhvervsdrivende, men netop det glæder Gerda Nielsen sig rigtig meget til. Det runde jubilæum kan Gerda markere i år med Højslev Minisalon, som hun driver i lokaler i underetagen til privatboligen på Højslevgårdsvej i Højslev. – Frisører bliver i gennemsnit i deres fag i 7 år, så der falder jeg noget udenfor.

Jeg har altid elsket mit fag og har aldrig været ked af, at gå ned ad trappen til salonen om morgenen, smiler Gerda Nielsen, der tager imod Ugeavisens udsendte i sin hyggelige og moderne frisørsalon.

Flere generationer blandt kunderne
Med sine mange år med egen salon har Gerda Nielsen haft den glæde, at flere “hele familier” er kunder i Højslev Minisalon. – Jeg har i mange tilfælde klippet og behandlet tre generationer i samme familier og det er dejligt. Lidt populært sagt har jeg kunder i alderen 0 til 95 år og det er dejligt. Det må jo et eller andet sted også være udtryk for tilfredshed med det, de får i min salon, siger Gerda.

Igennem tiden er mange flotte frisurer blevet til hos Højslev Minisalon og Gerda fortæller: Jeg havde også flere kendte skuespillere, som meldte deres ankomst i salonen, når der var revy på kroen. Jeg har haft besøg af bl.a. Lene Maibom, Poul Glargaard og Hans Christian Ægidius, allesammen utrolig søde mennesker.

Forskellen på før og nu
I frisørfaget sker der rigtig meget hele tiden og i år er trenden det naturlige look og spil i håret er også populært. – Førhen var det meget brugt at få permanentet håret, det gør man ikke så meget mere – det er ikke moderne i dag fortsætter Gerda. – I dag farves og stribes der meget mere og næsten alle har langt hår, så det er spidser der skal klippes i dag. Og i dag er de unge dygtige til at sætte hår. Førhen stod man jo op kl. 06.30 for at nå så mange konfirmander som muligt, beretter Gerda.

Livet som selvstændig
Gerda og Kurt havde netop bygget nyt hus på Højslevgårdsvej dengang for næsten 40 år siden. Jeg var nyudlært hos Kaj og Grethe i Torvegade i Skive efter 3,5 års læretid. Og så var der en frisør, der stoppede i Nr. Søby og et behov for en ny frisør opstod. Jeg havde egentlig ikke tænkt at starte op selv på det tidspunkt, men beslutningen blev truffet meget hurtigt, da der viste sig at være et behov. Jeg startede op den 30. november 1976 og havde 14 dages venteliste fra første dag, fortæller Gerda. Det har jeg aldrig fortrudt, jeg har nydt hver eneste dag med alle mine kunder. Og jeg har været glad for at være alene her i salonen. Også selvom jeg har haft travlt hver dag i de første 25 år uden sygdom fortsætter hun.

Men for 10 år siden blev der problemer med slid i nakke og skulder; – jeg vågner tit om natten med hovedpine og derfor er det nu blevet rette tid til at stoppe op i god tid, siger Gerda.

Handelslivet før og nu
Dengang Gerda startede op med egen minisalon i Højslev var der et noget mere pulserende erhvervsliv i Højslev. – Det var en anden tid, der var mere tid til hinanden. Vi havde et godt sammenhold i byen, der var en handelsstandsforening, hvor der skete noget. – Jeg var på et tidspunkt med i Søby Højslev Handels- og håndværkerforening.Dengang blev Den Bette Avis startet op sammen med bl.a. bankerne i byen, slagteren og radioforretningen. Den Bette Avis blev derefter drevet i mange år af Inger og Poul Nellemann Sørensen i samarbejde med Thorvig Tryk, indtil den blev til Ugeavisen Skiveegnen.

Selvom bankerne er flyttet til Skive, og handelsstansforeningen har nedlagt sig selv, så er Gerda fortrøstningsfuld med henblik på byens og erhvervslivets fremtid. – Jeg mener byen nok skal overleve, fordi mange af de unge mennesker kommer tilbage efter endt uddannelse og bygger hus og bosætter sig. -Vi har jo alt det der skal til, nye boligområder, mange unge familier, skoler, købmænd og idrætsklubber, fortsætter hun.

Hva’ så nu?
Gerda har sidste arbejdsdag den 31.12 – 2016 og så er det slut med frisørfaget og en ny æra begynder. – Vi er så heldige at vi har fået solgt vores hus til et ungt par. En ny frisør flytter ind, dog kun privat til at starte med. Og vi har valgt at købe et af de nye huse bag ved lægehuset som Knudsgaard skal bygge i Nr. Søby. Så vi føler os meget heldige og priviligerede, at alt dette flasker sig så nemt for os, smiler Gerda. – Ja Kurt mener vi skal ud at rejse, men jeg har sagt, jeg lige skal slå rødder i det nye først, inden jeg er klar til rejselivet.

Og vi får nok at se til, vi har børn og børnebørn der alle er kommet godt i vej, men som nok også kan bruge et par bedsteforældre i ny og næ, slutter Gerda med et smil.

Og mon ikke der bliver travlhed indtil sidste arbejdsdag i Højslev Minisalon som er lørdag den 31. december 2016.

Gerda afholder en uformel reception i anledning af 40 års jubilæet onsdag den 30. november i Salonen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev