thumb-7

Gå på opdagelse i fjorden i Glyngøre

08/10-19

I efterårsferien kan du i Glyngøre Kulturstations åbningstid låne vandkikkert, waders og fiskenet. Gå derefter til stranden neden for museet og på op-dagelse i fjorden. Kom tilbage til museet og få flere oplysninger om, hvad du har fundet.

Læg ud med en gåtur langs stranden. Gå ikke som du plejer men vær opmærksom på, hvilke skaller og andet opskyl, der er. Det er et godt fingerpeg på, om du f.eks. kan finde østers lige her i vandet.

Saml dit eget måltid f.eks. friske østers, muslinger og rejer helt gratis. Der er også efterår i fjorden og dyrene gør sig klar til efterårets kommen. Du kan stadigvæk finde dem på det lave vand, men inden længe har de gemt sig på de varmere dybder. Østers er en musling, og du behøver ikke at spise dem rå. Grill eller ryg dem ved høj varme i grillen, så behøver du heller ikke at åbne dem. Her har du sidste chance for at bruge grillen og spise udendørs inden vinteren.

Ved lån af udstyr lægges depositum, som fås tilbage ved aflevering af udstyr. God fornøjelse i det vilde liv på fjordens bund.

På museet er det sidste chance for at se ”Plein Air”-udstillingen.

Plein Air er en gammel international tradition, hvor friluftsmalere mødes, ofte i naturskønne omgivelser, og maler deres værker ude under åben himmel, direkte foran motivet. Plein Air stammer fra 1800-tallets franske og engelske malere og bredte sig til Danmark, for eksempel Skagensmalerne, og var samtidig en forløber for impressionismen. De malende kunstnere i 2019 er: Finn Have (DK), Matvey Slavin (D), Gineke Zikken (NL), Sigurd Wendland (D), Tine Schumann (D), Felix Pedersen (DK) og Henrik Scheel Andersen (DK).

Glyngøre Kulturstation

Tirsdag til søndag kl. 12 til 16.

(Lukket mandag).

Sidste åbningsdag er søndag den 20. oktober. Herefter holder Glyngøre Kulturstation lukket, indtil ”Mørk-ning” traditionen tro starter den 1. december.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev