thumb-7

Forårsudstilling i Stoholm

19/03-19

STOHOLM: I den forgangne week-end afholdt Fjends Kunsforening den årlige Amatørkunstnernes Forårsudstilling i Stoholm Fritids- og Kulturcenter.
123 amatørkunstnere fra nær og fjern deltog på den censurerede udstilling med maleri, grafik, foto og mindre skulpturer.

Udstillingen var rigtig godt
besøgt, med over 800 besøgende. -Antallet af udstillere var det samme som sidste år, men med lidt flere værker. Faktisk det største antal værker vi har haft på væggene nogensinde, kapa-citeten blev brugt 100%, fortæller Jens Chr. Vestergaard.

Pia Vehl Bjerk Mikkelsen, Højslev blev valgt som ny suppleant og blev dermed en del af inderkredsen. Alle øvrige modtog genvalg. Censorerne og censureringen fik megen ros fra udstillerne i år. Alle fem censorer havde været med på et tidligere tidspunkt.

Jonna Jeppesen fra Højslev var en af cencorerne, men har aldrig tidligere udstillet på forårsudstillingen. Af andre lokale udstillere kan nævnes Javier Paños fra Lund ved Højslev.

I år kunne man glæde os over, at Tilde Mønsted havde sagt ja til at holde åbningstalen.
Hun fortalte åbenhjertigt om, hvordan hun selv havde oplevet det at være med første gang som ny udstiller på forårsudstillingen for mange år siden. Hun var også inde på hvordan udstillingen skiller sig ud fra andre censurerede udstillinger. På Amatørkunstnernes Forårsudstilling bliver alle indleverede værker vist frem for publikum og censureringen sker først efter at værkerne er blevet placeret på gulve og vægge.
Tilde Mønsted arbejder til daglig ved Museum Salling som kunstfaglig museums-inspektør, og er derudover foredragsholder med en umættelig kærlighed til kunstens forunderlige verden. Hun er uddannet cand. mag. i kunsthistorie fra Aarhus Universitet. Bor i dag i Skive, men er oprindelig fra Stoholm.
Mange var mødt op for at høre åbningstalen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev