thumb-17

Fældning og beskæring af træer i byparken

20/10-20

HØJSLEV BYPARK: I årevis har de store, høje poppeltræer stået i byparken i Højslev og lavet en naturlig afskærming til villavej og en lille å.

Træerne i Byparken var dog blevet alt for høje og ustabile. Og da rodnettet på træerne ikke er særlig stærkt, var der fare for, at de ville vælte i en eventuel storm. Derfor er det besluttet at beskære dem, og nu er hveranden blevet fjernet og resten beskåret.

Beskæring og fældning
– Vi fik at vide, at Skive Kommune ville komme tirsdag i efterårsferien og fælde og beskære træerne, fortæller Dorte Balling, formand for Søby, Højslev & Dommerby Borgerforening. Og det var tiltrængt, da træerne ikke er blevet beskåret i årevis. Og nogen af træerne var også syge eller gået ud.

Herudover så skyggede træerne også ind villahaverne på Bymosevej og Østerrisvej hvor der ingen sol var i haven før. Selv i Ådalsvænget blev det pludselig lysere, da træerne blev fældet.

Det var en kæmpe gravemaskine, der klarede arbejdet med dels at beskære og dels fælde hvert andet træ i parken ud mod åen. Herefter blev der stablet en kæmpe stor bunke af træstammer, der forventes at skulle ligge de næste par uger eller tre inden det skal omdannes til flis. Det hele tog godt en dag, så var det gjort.

-Lige nu ser det lidt bart ud forklarer Dorte Balling. Men efter et par år, så skulle det hele være vokset pænt til igen. Og næste punkt er at få samlet alle de grene op der nu ligger rundt om på plænen. Græsplænen skal tromles og der skal såes nyt græs, så der igen bliver en flot græsplæne vi alle kan nyde.

Borgerforeningen har gang i flere projekter i byen og de kan følges på den nye hjemmeside: www.sdhborger.dk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev