thumb-17

Erhverv, private og frivillige løftede i samlet flok: Ny flot julebelysning i byen

29/11-16

Søby-Højslev & Dommerby Borgerforening overtog sidste år julebelysningen fra den nu nedlagte handels- og håndværkerforening, der tidligere har stået for både det praktiske og økonomiske i forhold til julebelysningen i de to byer.

Mange frivillige kræfter har siden arbejdet på, at renovere og klargøre de røde hjerter omkranset af kunstigt gran, så de kunne skabe den helt rigtige julestemning i byerne. Borgerforeningen har ihærdigt arbejdet med at samle penge ind, der kunne dække udgifterne til renoveringen af julebelysningen og også gerne kunne forsyne de enkelte lygtepæle med et stik med tilsvarende relæ. Det vil gøre ophængningen uafhængig af fagfolk, så frivillige hænder kan løse opgaven.

Mange af områdets firmaer har valgt, at donere penge til projektet og det giver stor glæde hos Borgerforeningen.
– Vi er blevet mødt med megen velvilje, hvad enten det drejer sig om et økonomisk bidrag eller hjælpende hænder. Det er rigtig dejligt, siger formand Dorte Balling.

Sidste år havde Borgerforeningen netop fået hængt julebelysningen op, da stormen kom. Både krans og ophæng gik til og man valgte at lade resten hænge.
– Det startede sidste år, hvor borgerforeningen nedsatte et udvalg til at stå for at få de gamle kranse restaureret, fortæller Lisbeth Andersen fra Nr. Søby. Men det kunne ikke lade sig gøre, kransene var for medtaget.

Nye tiltag
Frans Frantsen fra Søby Maskinaktieselskab stod klar til at hjælpe. Han har lavet helt nye kranse af jern og nye og kraftigere beslag.

Herefter har udvalget under ledelse af Lisbeth og hendes mand, shanghajet en masse frivillige. De har stået i den gamle foderstofbygning og viklet det gamle gran og lidt nyt gran på kransene.

Det eneste der er genanvendt er det gamle gran og hjerterne. Resten har Frans Frantsen restaureret, hvilket gør at hjerterne hænger nu meget bedre.

– Vi er dybt taknemmelige over den store hjælp vi har fået under arbejdet. Der er sponsoreret mad og drikke til det arbejdende folk i foderstoffen fra byens butikker, firmaer har sponsoreret nye og bedre elpærer til hjerterne, lånt os grej til opsætning af julebelysningen og alle har arbejdet frivilligt, fortæller Lisbeth med et smil.

– Nu er der også blevet etableret julebelysning på Stoholmvej, så alle der færdes omkring hallen, klubberne, skolen og børnehaven også kan nyde den søde juletid med flotte røde julehjerter.

Lisbeht slutter af med på Borgerforeningens vegne at sige en stor og hjertelig tak alle de der har været med til at gøre det muligt at forny julebelysningen til glæde for alle byens borgere i Søby-Højslev.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev