thumb

Egnsspil med over 50 medvirkende

02/05-2016

Forfatteren Steen Agger har henrykket mange med sin fortolkning af folkesagnet om trolden i Bruddal. Historien bliver vakt til live, når Søby-Højslev Amatørteater med udgangspunkt i netop den historie opfører egnsspillet Trolden i Bruddal.

Kulisserne til egnsspillet Trolden i Bruddal får de helt rigtige kulisser. Gustav Søndergaard, der bor ved Bruddal Høje lægger nemlig mark til, når heste, får og ikke mindst teaterglade amatørskuespillere opfører folkesagnet.

Arbejdet med egnsspillet har været i gang et lille års tid og lige nu øves der replikker på livet løs, så det hele sidder lige i skabet, når Trolden i Bruddal opføres lørdag den 21. august.

– Det er den største opsætning, jeg har været med til og den involverer rigtig mange mennesker. Blandt andre Steen Agger, der får en fortællerrolle i egnsspillet, der er for hele familien, fortæller formanden for Søby-Højslev Amatørteater Lone Kjærsgaard Olesen. Hun står i spidsen for en forening, der gennem de seneste år har skruet væsentlig op for aktivitetsniveauet.

– Interessen for skuespil og teater er der messer af på egnen, har vi fundet ud af. Mange vil gerne være med og er man ikke til de skrå brædder, giver mange en hånd med kulisser, lys, lyd og andre nødvendige opgaver. Man bliver lidt afhængig af teater og vi hygger os rigtig meget sammen, forklarer formanden.

Ren hygge er det nu ikke, når man sætter et egnsspil som Trolden i Bruddal op. Egnsspillet er i to akter og med både amatørskuespillere, kulisser og dyr involveret, er der mange ting, der skal klappe på én gang.

– Man vender da lige skråen en ekstra gang ind imellem, men vi glæder os vildt meget til, at levendegøre den fortælling, som langt de fleste kender fra enten folkemunde eller fra deres skoletid. Det bliver stort, siger Lone.

Billetsalget er netop startet og vil man ikke snyde sig selv for den store oplevelse, egnsspillet utvivlsomt bliver, så er det med, at få købt billetten. Den kan købes flere steder i lokalområdet og det er så billigt, at alle kan være med.

Amatørteaterforeningen har lavet en aftale med Slagteren i Højslev, der modtager bestilling på frokostburgere til de, der måtte ønske det. Ellers kan man købe kaffe, the, kage, øl og vand.

– Vejret er vi selvfølgelig ikke herre over, man vi tør godt love, at der venter publikum en stor oplevelse med så mange aktører involveret. At så egnsspillet opføres lige ved det sted, hvor folkesagnet om trolden har rod, giver det hele en ekstra dimension. Det er en oplagt mulighed, at få en hyggelig eftermiddag både børn, forældre og bedsteforældre – vi skal nok give den alt det, vi kan, lover Lone Kjærsgaard Olesen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev