thumb

Det endte med en sølvmedalje ved svendeprøven

04/09-18

Gourmetslagterelev Michael Knulst Larsen fra Højslev fik sin svendeprøve i hus i tirsdags med en flot sølvmedalje. Michael Knulst Larsen har været i lære hos Slagteren i Højslev de sidste 3 år og 7 mdr. Skolegangen blev klaret på Uddannelsescenter Holstebro, hvor der indimellem har været 4 skoleophold over hele perioden og nu er uddannelsen snart i hus. For officielt er Michael Knulst Larsen først udlært Gourmetslagter den 1. november. Og hvad der så skal ske, ved han ikke helt endnu.

Det startede for fem år siden, hvor Michael Knulst Larsen efter nogle hårde folkeskoleår som ordblind, blev sendt i praktik igennem kommunen hos Marco og Anna Hellerup i slagterbutikken. – Vi startede langsomt ud, og ville se hin-anden an, forklarer Michael Knulst Larsen. Som Marco og jeg tit har joket om, så var jeg “dum i arbejde” griner Michael Knulst Larsen. Det endte med at jeg fik en læreplads hos Slagteren i Højslev og det er det bedste der er sket for mig.

Så var jeg så heldig at komme til skolemesterskaberne året efter jeg gik i lære. Lige efter Stine, der som bekendt var oppe i skills og vandt samme år. Jeg vandt også og gik vid- ere til skills året efter, og der blev jeg så godt nok nr. 4. Men der lovede jeg mig selv, at til min svendeprøve, skulle den have maks gas, der skulle jeg gå efter det vilde, fortæller Michael Knulst Larsen.

Da dagen oprandt i tirsdags, mødte Marco op hos mig på skolen, hvor jeg allerede var færdig med mine discipliner. Jeg sagde til Marco; – jeg vil skyde på jeg har et par 10-taller og et syvtal. Og Marco svarede; ja, vi tager det som det kommer, lad os gå ind og kigge på det. Det gjorde vi, og Marco er jo selv skuemester, så han ved godt, hvad han skal kigge efter på skærebordet, og han sagde, der var en fejl i den grove opskæring, men derudover synes han mit skærebord så fint ud. – Som han sagde, vi tager den, når vi kommer over og får karaktererne, fortsætter Michael Knulst Larsen.

Så begyndte skuemesteren på skolen ligeså stille at remse karaktererne op og jeg regnede med, at han ville sige, jeg var bestået med ros eventuelt. Da det blev min tur, blev der sagt, at jeg skal tage min mester med op, da jeg har vundet sølv. Da gik det hele i sort for mig, men heldigvis optog min kone det, så jeg her bagefter kan se det hele. Jeg blev jo glad og gav hånd, og fik medaljen om halsen og fik mine papirer hvori jeg kunne se i karaktererne. Jeg havde fået 12 i butik, 12 i madlavning, 12 i detailopskæring, og et 10 tal i grovopskæring. Så kiggede jeg over på Marco og så gik det op for mig at jeg faktisk havde lavet en supergod præsentation. Så jeg er en glad dreng lige nu, beretter Michael Knulst Larsen.

Det der ligger til grund for min stolthed for uddannelsen i dag, er de mennesker der ikke troede på jeg kunne, de fik ikke ret! – I folkeskolen fortalte min lærer mig, – Michael du bliver aldrig til noget og med det i bagagen kom jeg videre til det kommunale jobsystem, der sagde det samme blot en måned før jeg underskrev kontrakten med Marco og Anna. Og i dag er forudsigelserne gjort til skamme. – Igennem min læretid har jeg haft den bedste læremester der findes i Marco og Anna har også været en stor støtte undervejs, og i dag står jeg så med beviset på, at det kunne godt lade sig gøre i de rette rammer.

Michael Knulst Larsen vil gerne give et godt råd til andre der har udfordringer med at klare skolegangen, det handler om at kæmpe hver dag og du skal tro på dig selv.Jeg har gennem hele forløbet sagt til mig selv, at jeg skal bare bestå denne uddannelse, så er jeg rigtig godt tilfreds, siger Michel Knulst Larsen videre. Og det kan sagtens lade sig gøre for andre i samme situation.

Jeg har en aftale med slagteren i Højslev til den 1. november og skal bare arbejde som jeg plejer. Jeg håber meget på, at jeg stadig skal være slagtersvend ved slagteren i Højslev. Men både Marco og jeg har aftalt at vi tager en snak efter svende-prøven, så ser vi hvad der skal ske fremadrettet, slutter Michael Knults Larsen.

Michael bor til daglig i Højslev og er gift med Camilla, de har en dreng Elias på 5 år, der går i børnehave og en pige, Lærke på 6 år der går i 1. klasse på Højslev Skole.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev