thumb-26

Danmarks bedste malkeko er vestjysk

04/07-17

Hele syv gange har Torben Kragh fra Stortoft Holstein i Henne deltaget i finalen om Danmarks Smukkeste Malkeko, men Landsskuet 2017 blev første gang, hvor hans ko til sidst stod tilbage med laurbærkrans og mavebånd som Miss Danmark for malkekøer. Vinderen er en sortbroget Dansk Holstein, der dog ikke blev trukket af Torben Kragh selv. Han havde nemlig også landets flotteste malkeko af racen Dansk Rød Holstein, som han i stedet viste frem i konkurrencen.

Landsskuet kårede også den bedste kvie på tværs af malkeracerne; Miss Teen. Her vandt den sortbrogede fra Bathau Holstein i Tjele. Nita og Jakob Gade fra Skals havde landets bedste røde malkeko, mens den bedste besætningsgruppe inden for nationalracen  kommer fra Jens Peter Støjberg på Frederiksdal ved Roslev. Og blandt jerseykøer havde familien Søgaard i Stoholm i år den bedste besætningsgruppe.

Blandt kødkvæget var det som ved malkekøerne en ældre midt- og vestjysk ko, der i sidste ende slog alle konkurrenter. Nemlig en otte år gammel Simmentaler fra Benny Kjærgaard i Tjele.

I gedeudstillingen havde Bente Gaarde Knudsen fra Kjellerup skuets bedste ged.

Landsskuet dannede også ramme om DM i Hø, hvor Karsten Kjærgaard fra den økologiske Livø Avlsgaard sejrede i konkurrencen ommarktørret hø.

Blandt maskinudstillerne tog Holmsland Maskinforretning ved Ringkøbing bronze i nyhedspriskonkurrencen for
Valtras nye armlænskonsol, der evner at gøre kompliceret styring af traktoren og redskabernes funktion brugervenlig.

Landsskuet 2017 sluttede lørdag i fint dyrskuevejr og med 19.689 gæster. Over de tre dage besøgte i alt 46.537 Landsskuepladsen.

“Det er 3000 færre end sidste år, men vi kan se på besøgstallene, at de dårlige vejrudsigter op til Lands-skuedagene især har fået mange børn fra dagsinstitutioner og dagplejer til at blive hjemme. Sammenfaldet med Landsstævnet i Aalborg har måske også haft en lille effekt, så generelt er vi rigtigt godt tilfredse med årets skue, hvor både dyre- og maskinudstillere bakkede flot op om vores 25 års jubilæum”, siger Mads Fjordside, Landsskuets dag-
lige leder.

Der er Landsskue i Herning igen den 5.-7. juli 2018.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev