thumb-8

Dagplejere bekæmper kræft med strikkepinde

08/10-19

Nr. Søby: For godt fire år siden mistede dagplejerne i Nr. Søby en kollega til kræft og en anden kollega overlevede en kræftsygdom. Det satte gang i et arbejde, hvor kræft bekæmpes med strikkepinde.

Dagplejerne strikkede i første omgang karklude til deres egen salgsbod og lod hele omsætningen gå ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

De første år købte de selv alle materialer, men i år bliver de delvist sponsoreret af Grønhøj Garn og Rito, samt en lang række privatpersoner, som har hørt om projektet.

De første år var de fleste af dagplejerne i Nr. Søby med. I år er det Grete Pallesen og dagplejerne Lis Kristiansen,
Oda Østergaard samt Lone Balleby der har været kreative.

Salget har været støt stigende. I 2016 solgte dagplejerne  således for 3.000 kr. I 2017 steg salget til 6.800 kr. og i 2018 var salget på 10.800 kr.

Arbejdet med strikkepinde-ne bliver til meget forskelligt, som kan bruges til barselsgaver,  og værtindegaver, pakkespil til jul og meget mere. Det går fra karklude til flotte trøjer og i mange af tingene er der også tænkt på bæredygtigheden.

I boden kan der ud over de strikkede ting købes julekort, fødselsdagskort og konfirmationskort med mere. Kortene er lavet af en ældre kvinde i lokalområdet.

Håndarbejdet kan købes i Søby Højslev Arena fra mandag i uge 43 klokken 16.30 til fredag  kl. 16.00. Hvis man ikke kan finde nogen i boden, så er der høflig selvbetjening og man kan betale med såvel kontanter som mobilepay. Halinspektøren, Bjarne, og hans hjælpere er så rare, at de strikkende dagplejere kan være i hallen uden betaling.

Igen i år håber dagplejerne på stor opbakning, så der endnu engang kan sendes et flot beløb til Knæk Cancer.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev