thumb-32

Da direktøren gik i børnehave

07/01-20

HØJSLEV: Skjorten, papirbunken og en kalender proppet med møder var udskiftet med børnelatter, puslespil og farverige madkasser, da Jan Lund-Andersen, direktør for Kultur- og Familieforvaltningen, tog i endagspraktik i børnehaven Troldegården.

– Det giver mig en bedre forståelse for, hvorfor vi er her, konstaterede Jan Lund-Andersen med et smil, da han i et øjeblik løsrev sig fra alle de gøremål, der er i en børnehave. For fredag den 13. december havde direktøren for Kultur- og Familieforvaltningen nemlig forladt sit kontor, for at deltage i det daglige arbejde i Troldegården i Højslev – med alt hvad det indebærer af leg i børnehøjde, små samtaler med spørgelystne poder og utallige praktiske gøremål. En oplevelse direktøren bestemt ikke ville være foruden:

– Det er rart at komme ud og se, hvordan virkeligheden er for børn og pædagoger. Det giver mig noget meget vigtigt, nemlig en forståelse for det arbejde og de mennesker, som lever og ånder bag budgetter, papirer og nøgletal, siger Jan Lund-Andersen.

Tæt på hinanden
Derfor var der ikke langt fra invitation til handling, da Troldegården indbød Jan Lund-Andersen til at prøve kræfter med tilværelsen som pædagogmedhjælper: – For mig handler praktikken rigtig meget om at opleve hverdagen i en moderne børneinstitution. Samtidig vil jeg også gerne sende et signal om, at der ikke er langt til den øverste ledelse. Vi kan sagtens snakke sammen, og det er netop noget, vi er gode til i Skive Kommune, lyder det, inden direktøren må gå på jagt efter sin frakke, for nu går børn og voksne på legepladsen.

En helt almindelig dag
Spørger man Troldehusenes institutionsleder, Lissa Birkkjær Højmose, er hun ganske tilfreds med at have en direktør i praktik. Og børnehaven ændrer såmænd ikke på noget som helst af den grund: – Vi gør, “som vi plejer” i dagens anledning, for jeg vil gerne vise Jan en helt almindelig dag i en børnehave, bemærker Lissa Birkkjær Højmose og fortsætter: – Når dagen er slut, håber jeg, at Jan er klogere på, hvordan vi forsøger at tilrettelægge hverdagen, så vi når godt omkring hvert barn – og at han ser de strategier, vi bruger, for at nå hele vejen rundt og sikre, at børnene har en god og alsidig udvikling, som er tilpasset den enkeltes behov, forklarer Lissa Birkkjær Højmose og slutter: – … og selvfølgelig må Jan også gerne mærke den hyggelige atmosfære, som også kan være i en børnehave, selvom vi kan have travlt. Troldegården er en del af Troldehusene, som er fordelt på tre børneinstitutioner i Højslev, Dommerby og Søby.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev