thumb-8

Caroline gjorde et særligt fund på stranden

06/09-16

Det var mere end bare forstenede søpindsvin og hulsten der blev fundet på stranden da Caroline Riis Kolding gik tur på stranden med familien.

Hun gjorde et særligt fund da hun fandt en hjortetaksøkse som nu er blevet erklæret for danefæ. I efterårsferien 2014 var familien Kolding på gåtur langs stranden ved Vile, på jagt efter forstenede søpindsvin og hulsten.

Jagten endte dog med en noget større dusør da Caroline Riis Kolding fandt en hjortetaksøkse fra Ertebølletiden (5400 – 4000 f.kr.).

Øksen er lavet af gevir fra en kronhjort, nærmere det nederste af takken. Hjortetak var et meget sejt materiale som var godt at lave økser og køller af.

Øksen er formodentligt skyllet i land og stammer muligvis fra en boplads der nu er borteroderet. Øksen er særlig fordi den er lavet af organisk materiale som sjældent er bevaret fra Ertebølletiden og frem til i dag.

Efter fundet blev øksen indleveret til Museum Krydsfelt hvor den har været udstillet. Museet sendte senere øksen til Nationalmuseet for at få øksen erklæret for danefæ.

Dette er den blevet og Caroline Riis Kolding har modtaget en fin dusør for hendes fund. Øksen kan stadig ses lokalt i Museum Krydsfelt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev