thumb-45

Blåt flag til Virksund

15/05-17

Igen i år har Skive Kommune fået tildelt det Blå Flag til 4 strande og 2 havne. Virksund Strand der i 2014 var ny modtager af det Blå Flag har endnu engang modtaget flaget.

Der er genvalg på alle fronter på listen over strande og havne i Skive Kommune , der kan hejse det Blå Flag fra Friluftsrådet. Det er Harre Vig Strand, Ålbæk Strand, Glyngøre Strand og Virksund Strand, og for havnenes vedkommende er det Fur Havn og Glyngøre Havn.
Det Blå Flag gives til havne og strande, der gør en særlig indsats for miljø, sikkerhed, gode servicefaciliteter og naturformidling.

Tryghed og rent badevand til strandgæsterne
Det Blå Flag er kendt og anerkendt verden over for et kvalitetsmærke til strande.
Strandgæster kan regne med, at der er styr på badevandskvaliteten. Vandet bliver målt løbende og man kan se resultaterne på en plakat på stranden. Det Blå Flag tages ned, hvis der er mistanke om forurening.
Men det Blå Flag på strande og lystbådehavne betyder også, at der er ekstra fokus på de besøgendes sikkerhed.

Blå Flag stiller krav om redningsudstyr, og det kan man som badegæst eller ikke tage for givet. I Danmark findes der nemlig ingen national lovgivning i forhold til krav om redningsudstyr på hverken strande eller havne.
– Når det Blå Flag vajer, ved du som gæst, at der er tænkt på din sikkerhed. Du er også garanteret, at der findes toiletter og skraldespande med mulighed for affaldssortering. Det Blå Flag giver besøgende uanset hvor de er i verden, garanti for en kvalitetsoplevelse på stranden og lystbådehavnen, siger Bjarke Lembrecht Frandsen, Blå Flag konsulent i Friluftsrådet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev