thumb-1

Bispens Marked på Spøttrup Borg

11/07-2016

Velkommen til marked ærede ridder eller jomfru!

Fra 24.-29. juli 2017 afholdes Bispens Marked for tiende gang på Spøttrup Borg vest for Skive. Med sine mange spændende og autentiske deltagere og aktiviteter er Bispens Marked en uforglemmelig oplevelse for hele familien.

”Træd nærmere – dem som kommer sidst får de dårligst pladser” lyder det fra Max og Tot Langfinger, som er markedsgøglere af Guds nåde, som henrykker både store og små. ”Gør plads! Knægten skal for retten for tyveri og straffen bliver ikke mild!” råber Ridder Martin, mens hans soldater slæber af sted med knægten. I det fjerne høres kanonerne, som buldrer mod Borgen. En flok lejesoldater angriber Borgen, og snart er kampen i gang.

På turneringsbanen er der høje lyde af sværd der krydser sværd. Krigere i fuldrustning udfordrer hinanden på Spøttrup Borg. Tilbage på markedspladsen er børnene tryllebundne af dukketeatret, hvor det også er muligt at lave sin egen dukketeaterdukke. Snakken går lystigt på pladsen og der falbydes alskens varer såsom smykker, lertøj, lædervarer og smukke stoffer. Og melder sulten sig, så har kokken tændt op i grillen, hvor maden serveres i hyggelige omgivelser midt i middelalderen.

Guds fred til alle og vel mødt til Bispens Marked
Spøttrup Borg er Danmarks bedst bevarede middelalderborg. Borgen blev opført i starten af 1520’erne med halvanden meter tykke mure, omgivet af en ni meter høj vold og en dobbelt voldgrav, og modstod således Skipper Clements angreb under Grevens Fejde, den danske borgerkrig i 1534.

Program for alle dage findes på

www.museumsalling.dk

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev