thumb-42

Banko er hygge og spænding

01/05-17

Vi husker vel alle, at have trådt ind i et røgfyldt lokale, hvor en opråber sad og trak numre op af en stofpose – og, hvor der med mellemrum kunne lyde et: – Ryst posen” fra spillere rundt om i lokalet.

De tider er ovre, og når Nr. Søby IF og Højslev IF hver mandag i lige uger byder indenfor til bankospil i lokalerne i City Vest Bankocenter v/Rema i Skive, er det i frisk luft og med moderne teknologi, der styrer udtrækningen af tallene.

Cirka 150 mennesker møder op til en almindelig spilleaften i bankocentret, hvor en række frivillige sørger for afvikling af spillene. Og her er gevinsterne ikke længere en flæskesteg, en pose kaffe eller en halv gris, men derimod kontanter.

Udover det traditionelle bankospil, er der et hav af andre muligheder for at spille. Der er Jydespil, Svensk Bingo, Stjernebingo, Københavnerspil og Kineserspil. Hele aftenen fyger således med tal – både i højttaleren og på storskærmene i bankocentret. – Folk kommer her for at hygge og for at få spændingen.

Nogle kommer i god tid, så de kan nå at spille kort inden bankospillet går i gang. Vi har rigtig mange faste gæster, som kommer her hver gang mens andre kommer en gang imellem. Men vi kan da altid bruge nye folk. A

lle er velkomne – uanset alder, fortæller Connie Justesen, som har været frivillig hjælper i bankocentret i omkring 12 år. Det er både mænd og kvinder i alle aldre, som møder op til en gang hygge og banko. Og skulle den lille sult eller tørst melde sig, så er muligheden for at købe kaffe, sodavand, pølser, franskbrød, slik og andre lækre ting der også.

Overskuddet fra bankospillene går til ungdomsarbejdet i de to foreninger, som afvikler spilleaftenerne. – Der kanaliseres hvert år en del penge i kasserne hos Højslev St. IF og Nr. Søby IF, og det er en rigtig god sidegevinst for os. Vi kommer her mest for hyggens skyld, men det er da dejligt, at også andre får noget godt ud af det i sidste ende, smiler Connie Justesen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev