thumb-48

Arkæologisk udgravning bag lægehuset i Højslev

15/05-17

Først i uge 19 påbegyndte Museum Salling en arkæologisk udgravning bag lægehuset i Højslev Stationsby, hvor der nu skal bygges en række parcelhuse.

I forbindelse med afgravningen af det øvre muldlag over de kommende huses sokler, der fandt sted for et par uger siden, viste det sig, at der også tidligere har boet mennesker på stedet – og endda næsten nøjagtigt hvor de nye huse skal opføres. Beboelsen på stedet er i første omgang dateret til den ældre bronzealder for rundt regnet 3500 år siden, en tid der bl.a. kendes fra Egtved-pigen og Solvognen, og fra en stor del af de gravhøje, der stadig ses rundt omkring i landskabet i dag.

Nu vil de videre undersøgelser afsløre, hvorvidt museets arkæologer har ret i deres umiddelbare datering af beboelsen til den ældre bronzealder, eller om en undersøgelse af et større område og nye fund af oldsager i udgravningen tvinger os til at revurdere vores opfattelse – sikkert er det dog, at der er tale om huse fra bronze- eller jernalderen.

Beboelsen på stedet og den nye viden om oldtiden, som udgravningen vil give, vil som en ny brik i det større puslespil føje sig ind i den viden, vi allerede har om oldtiden i Højslev Stationsby og omegn.

Nysgerrige er nu velkomne indenfor normal arbejdstid ved Højslevgårdvej bag lægehuset, og desuden kan det videre arbejde følges på museets hjemmeside.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev