thumb-1

Amatørkunstnernes Forårsudstilling 2017

06/03-17

Fjends Kunstforening afholder i den kommende weekend Amatørkunstnernes Forårsudstilling for 36. gang. Som i de forgående år danner Stoholm Fritids- og Kulturcenter rammen om begivenheden.

I år har 123 udstillere tilmeldt 586 værker. Det højeste antal værker nogensinde. Årets udstilling bliver stor, varieret og med spændende kunst på mange niveauer.

Da Fjends Kunstforening i 2008 valgte at flytte afholdelsen af Amatørkunstnernes Forårsudstilling til Stoholm Fritids- og Kulturcenter skete det til dels på opfordring fra Kulturcenterets nuværende formand, Per Balleby. Fjends Kunstforening har i år bedt Per balleby om at holde åbningstalen, der indleder selve forårsudstillingen. Tema I forbindelse med Amatørkunstnernes Forårsudstilling 2016 blev det som noget nyt, tilbudt udstillerne at arbejde med et tema.

I år har bestyrelsen valgt temaet ”Skrøbelighed”. Temaet har ikke indflydelse på censorernes vurdering af værkerne. Værker tilmeldt under årets tema bliver senere vist samlet på en udstilling. Sidste år lagde Stoholm Kirkecenter vægge til.

Nye censorer
For at opnå så bred og upartisk en bedømmelse af de udstillede værker som muligt, bliver der hvert år foretaget udskiftninger i censorkorpset. Også dette års nye censorer er yderst kompetente til opgaven. De har alle en bred erfaring fra praksis og en solid uddannelsesmæssig baggrund.

Andreas C. Rosmon er udøvende kunstner. Han udviklede det skulpturelle maleri fra 1987, og udvikler stadig nye teknikker og udtryk hvert år. Han har deltaget i en lang række censurerede udstillinger gennem årene og har haft over 500 udstillinger. Bo Gorzelak Pedersen er uddannet Cand.mag. i idéhistorie og film- og tv-kundskab fra Aarhus Universitet. Han er udøvende billedkunstner samt kunstanmelder for Kunstavisen.

Ny i censorsammenhæng er også Kirsten-Marie Hedeland. Udover at være studievært på Kulturkanalens program “Kunst for tiden”, arbejder hun som kunstkonsulent og tekstforfatter. Hun er udøvende billedkunstner og illustrator med en lang række udstillinger bag sig.

Sidste års nye censorer, Ruth Kudsk Jørgensen og Tom Juhl er med igen i år.

Musikalsk indslag
Det bliver den kun 19-årige Caroline Fjerbæk Olsen fra Skive, der leverer årets musikalske indslag. Siden hun var meget lille, har hun sunget og skrevet tekster. I dag er sangskrivning blevet en helt naturlig del af hendes hverdag. Til kunstudstillingen vil Caroline Fjerbæk både spille sange af andre kunstnere og sange fra hendes eget repetoire og håber dermed, at kunne skabe den helt rette stemning omkring kunstudstillingen.

I bestyrelsen glæder man sig meget til at kunne slå dørene op til Amatørkunstnernes Forårsudstilling 2017 og håber selvfølgelig, at rigtig mange vil komme og se udstillingen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev