thumb-13

Ægtepar fandt det perfekte liv som selvstændige

28/02-17

Reno Textil Service i Skive

De seneste 17 år har ægteparret Christa og Jens Alfred Hansen drevet renseriet Reno Textil Service i Frederiksgade i Skive. Gennem disse år, har ægteparret skabt sig en god og solid kundekreds, som trofast vender tilbage, når enten festtøjet, dugene eller sågar bådkalechen skal renses.

Livet som selvstændig tog sin begyndelse i 1992, mens Christa og Jens Alfred boede i Videbæk. Her havde begge hver deres faste jobs, hvor Christa arbejde som sygehjælper mens Jens Alfred arbejde som smed. Men drømmen om nye udfordringer var begyndt at presse på. Ægteparret havde nemlig et stort ønske om at komme til at arbejde sammen, hvilket resulterede i købet af et presseri i Ikast, hvorfra de startede med at presse tøj for fabrikker.

Dette blev startskuddet til en mangeårig karriere indenfor renseribranchen for det garvede ægtepar. -Det er lidt skæbnen der gjorde, at vi kom i gang med det her. Vi var et sted i livet, hvor vi søgte nye udfordringer, og da vi så, at presseriet var til salg, kunne vi pludselig se mulighederne for os.

Konen og jeg har altid haft et ønske om at komme til at arbejde sammen, så vi tog hen for at se stedet, og vidste bare med det samme, at det var dét, vi ville. Vi gik straks i banken og gjorde opmærksom på, at vores planer var at købe renseriet – og ikke leje, og sådan blev det.

Vi var så fulde af gejst os glædede os sådan til at komme i gang, fortæller Jens Alfred Hansen. Det skulle vise sig, at blive den helt rigtige vej for både Christa og Jens Alfred, som allerede i 1993 tog skridtet videre for ligeledes at blive ejere af et renseri.

Til at starte med drev de renseriet i lejede lokaler i Ikast, men flyttede senere til en nybygning, hvor de blev frem til 1996, hvor parret valgte at bygge helt nye lokaler.

-Det var lige det rette tidspunkt for os at starte op. Vi føler, at alt er kommet til os, på de helt rigtige tidspunkter, og glæder os hver dag over, hvor heldige vi egentlig er.

Dét med både at rense og presse tøj fandt vi hurtigt ud af, var en rigtig god kombination, fortæller Jens Alfred. I 2000 valgte ægteparret at lukke presseriet ned, og overtog i samme forbindelse endnu et renseri. Denne gang med beliggenhed i Skive.

De kørte således begge renserier sideløbende frem til 2002, hvor de besluttede at lukke renseriet i Ikast. De havde forelsket sig i egnen heromkring, og valgte derfor at bosætte sig i Dommerby.

Nu kunne de således hellige sig renseriet i Frederiksgade, hvilket betød et farvel til omkring 14 ansatte for derved kun at blive sig selv.

-Det var så vidunderligt at komme her og blive sig selv. Og det må endelig ikke misforstås, for vi har altid været glade for vores ansatte. Men nu er vi kun os – og vi er gode til at supplere hinanden.

Christa har for eksempel en evne til at afspejle en kunde. Og skulle det ske, at kunden har fået sin seddel væk, så husker Christa, hvad det er kunden har indleveret. Det er jeg ikke så god til, fortæller Jens Alfred.

Miljøet spiller en væsentlig rolle For både Christa og Jens Alfred spiller miljøet en rigtig vigtig rolle. De valgte derfor at rage den gamle bygning i Frederiksgade ned, for derved at bygge et helt nyt renseri, hvor alle kravene overholdes. Derudover bruger de udelukkende miljøvenlige produkter og har samtidig investeret mange penge i nye renseanlæg.

-Mange har en opfattelse af, at et renseri er noget giftigt noget. Vi ville gerne have rent mel i posen, og fik derfor renset hele grunden, så miljøet blev godt. Så bygningen er altså bygget til, at være et renseri, fortæller Jens Alfred.

Med de mange år på bagen, hvor befolkningen i og omkring Skive har nydt godt af den professionelle ekspertise, som ægteparret ligger for dagen, har vi så et spørgsmål tilbage: Hvor længe har i tænkt jer at blive ved?

-Vi bliver ved så længe helbredet er til det. Det her er vores liv, så vi håber på i hvert fald 8 – 9 år endnu, konkluderer både Christa og Jens Alfred Hansen.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev